Blue Marlin brengt megalading binnenvaartcasco’s | Maritiem Nederland
Nieuws
Blue Marlin brengt megalading binnenvaartcasco’s

Blue Marlin brengt megalading binnenvaartcasco’s

Antoon Oosting | dinsdag 3 april 2012

De ‘Blue Marlin’ van zwareladingrederij Dockwise heeft op dinsdag 20 maart een grote lading binnenvaartcasco’s de haven van Rotterdam binnengebracht.

Het transport uit China is uitgevoerd in opdracht van de VeKa-Group uit Werkendam. Op het schip staan drie pontons, twee voor rederij Wagenborg en een voor VeKa zelf. Op die pontons staan volgens VeKa-directeur ing. Arnold den Boon in totaal vijf hoog gestapeld dertien tankers en twee koppelverbanden. Het gezamenlijke tonnage van deze lading is 30.000 ton.
Het transport is opmerkelijk omdat de binnenvaartsector veel last heeft van overcapaciteit waardoor de afgelopen jaren de verdiensten zijn uitgehold. Maar volgens Den Boon is het merendeel van de casco’s al verkocht aan diverse binnenvaartondernemers.
Sinds de oprichting, in 1988, is de VeKa-Group uitgegroeid tot een conglomeraat van werven in thuishaven Werkendam, Lemmer (Bijlsma), Heusden (Teamco), jachtwerf Jongert in Wieringerwerf en Melnik in Tsjechië. De VeKa-Group heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot de grootste afbouwer van binnenvaartcasco’s in Nederland. Maar de werven van VeKa leveren inmiddels ook kustvaartschepen en jachten.
De Blue Marlin is met 51.821 ton en een lengte van bijna 225 meter nog even het grootste schip van Dockwise tot de oplevering van de 275 meter lange en 110.000 ton metende ‘Dockwise Vanguard’.

Partners Maritiem Nederland