Beroepscompetentieprofiel marine officier nieuwe stijl

Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Werkgevers- en werknemersorganisaties in koopvaardij, zeevisserij en waterbouw hebben een beroepscompetentieprofiel ontwikkeld voor een maritiem officier nieuwe stijl die zowel in nautische als maritiem-technische beroepen kan werken. Op deze manier zijn studenten breder inzetbaar in de sector.

Marijn Nelen, lid College van Bestuur Scalda, Els van Herk, directeur mbo-college Maritiem en Techniek van de STC-Group en Hans Snijders, voorzitter College van Bestuur Nova College, namen het document van de sociale partners in ontvangst tijdens een symposium bij het Nova College Maritiem in IJmuiden.

Namens het onderwijs was Scalda in een klankbordgroep betrokken bij de totstandkoming van het beroepscompetentieprofiel. Nelen: “Hiermee kunnen we het onderwijs dusdanig vormgeven dat de aansluiting met de arbeidsmarkt wordt geoptimaliseerd en kunnen we de organiseerbaarheid van het (kleinschalige) maritieme onderwijs in Nederland vergroten. Zo borgen we het maritieme onderwijs in Zeeland ook op de lange termijn.”

Zowel in de koopvaardij, de zeevisserij als in de waterbouw leeft de wens om de doorstroom van de ene naar de andere sector te bevorderen, de kwaliteit van de maritieme beroepsopleiding op een hoog niveau te borgen en clusters te vormen van een aantal kwalificatiedossiers en/of opleidingen. Door in de opleiding meer aandacht te besteden aan de skills van nu worden studenten beter voorbereid op maritieme innovaties en technologische ontwikkelingen gedurende hun loopbaan.

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina

Probeer TW

Geïnteresseerd in techniek? Kies dan voor Technisch Weekblad (TW)

TW biedt technici het laatste nieuws, achtergronden en opinie op het gebied van techniek en innovatie. TW lees je in print en altijd en overal online op je pc, tablet of smartphone. Voor studenten en starters onder de 35 jaar met een technische opleiding, is TW helemaal gratis! 

Naar de website van TW voor het laatste nieuws

Meer informatie over een abonnement

Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland