Barkmeijer bouwt twee sleephopperzuigers voor Britse klant

Branche: Baggeren, Scheepsbouw | Auteur: Jan Spoelstra | Publicatiedatum:

De scheepsbouw in Noord-Nederland heeft de afgelopen maanden een broodnodig prestigieus project binnengesleept: Barkmeijer gaat op zijn werf in Strobos twee sleephopperzuigers bouwen voor het Britse Hanson.

De order betekent voor Barkmeijer 70 miljoen euro omzet. De Friese werf levert de schepen naar verwachting in 2019 op. De schepen krijgen een capaciteit van 3.000 kubieke meter en een laadvermogen van 5.500 ton zand en gravel. De order is de eerste stap in een vervangingsprogramma voor de acht vergelijkbare schepen van Hanson. Het modernste schip van Hanson stamt uit 1992.

Het Britse Hanson noemt op zijn website dat het gaat om zogenaamde 'marine aggregate dredgers' die grind en zand voor cement-, beton- en asfaltfabrieken in de buurt van London gaan delven. Hanson is onderdeel van de wereldwijde HeidelbergCement Group. Zand en gravel voor bouwprojecten worden schaarser in dichtbevolkte gebieden, en Hanson moet de grondstoffen vaker van afgelegen locaties halen.

Barkmeijer heeft nu drie schepen onder contract. Naast deze twee bouwt de werf een op LNG varende sleephopperzuiger voor Van der Kamp uit Zwolle, die onderhoudsbaggerwerkzaamheden gaat uitvoeren in de haven van Rotterdam.

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina

Probeer TW

Geïnteresseerd in techniek? Kies dan voor Technisch Weekblad (TW)

TW biedt technici het laatste nieuws, achtergronden en opinie op het gebied van techniek en innovatie. TW lees je in print en altijd en overal online op je pc, tablet of smartphone. Voor studenten en starters onder de 35 jaar met een technische opleiding, is TW helemaal gratis! 

Naar de website van TW voor het laatste nieuws

Meer informatie over een abonnement

Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland