Barbara Visser en Mona Keijzer onthullen combat support ship

Branche: Marine | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Het combat support ship, het nieuwste schip van de Koninklijke Marine, vaart vrijdag 9 november in virtual reality de haven van Den Helder binnen. Dit gebeurt tijdens een simulatie in het golfbassin van Marin in Wageningen. Staatssecretaris Barbara Visser (Defensie) en haar collega Mona Keijzer (EZK) onthullen het model van het nieuwe marineschip.

Ook voor Marin is dit een bijzonder moment: het is het 10.000-ste model dat in het Wageningse bassin wordt getest.

Tijdens de feestelijke onthulling vaart het nieuwe bevoorradingsschip op een groot scherm in virtual reality de thuishaven van Den Helder binnen. Commandant der Zeestrijdkrachten vice-admiraal Rob Kramer zal het schip veilig naar binnenloodsen. Direct daarna komt het daadwerkelijke fysieke model van Marin het grote golfbassin binnengevaren.

Het combat support ship krijgt als taak andere marineschepen op zee van brandstof, munitie en goederen te voorzien. De nieuwe tanker is vanaf 2023 operationeel inzetbaar voor de marine en wordt gebouwd door Damen Schelde Naval Shipbuilding in Vlissingen. Het schip is het eerste nieuwe marineschip in een reeks nieuwbouwprojecten. De komende jaren vervangt Defensie onder meer haar mijnenjagers, M-fregatten en onderzeeboten.

Marin is als onderzoeksinstituut betrokken bij de ontwikkeling van marineschepen. Met haar gespecialiseerde kennis en testfaciliteiten, rekenmethodes, geavanceerde simulatoren en metingen aan boord, is Marin het grootste onafhankelijke maritieme onderzoeksinstituut in de wereld. 

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland