Ballastwaterbehandeling voor tien marineschepen

Landing Platform Dock Zr. Ms. Johan de Witt

Branche: Marine | Auteur: Jan Spoelstra | Publicatiedatum:

Terwijl de wereldwijde maritieme maakindustrie scherp in de gaten houdt of voldoende landen het ballastwaterverdrag van de IMO geratificeerd hebben, loopt de Koninklijke Marine voorop om deze technologie te implementeren in de vloot.

De Koninklijke Marine heeft daartoe een contract getekend met Goltens Green Technologies uit Groningen voor het ontwerpen en het installeren van zestien Optimarin Ballast Systemen (OBS) op tien marineschepen. Op 25 mei is het contract tussen Goltens Green Technology en Defensie Materieel Organisatie (DMO) getekend in Den Haag bij DMO.

Goltens Green Technologies uit Groningen ontwerpt en installeert de op UV gebaseerde ballastwaterbehandelingssystemen gedurende 2016 en 2017. De systemen voldoen aan de regelgeving vanuit de IMO en US Coast Guard betreffende ballastwaterbehandeling. Optimarin test al sinds eind jaren negentig ballastwatersystemen, voordat de huidige ballastwaterconventie geschreven werd.

De twee amfibische transportschepen (LPD’s), de vier LCF fregatten, het marineopleidingsvaartuig ‘Zr. Ms. Van Kinsbergen’, de hydrografische schepen ‘Zr. Ms. Snellius’ en ‘Zr. Ms. Luymes’ en het ondersteuningsvaartuig ‘Zr. Ms. De Pelikaan’ zullen vanaf eind 2017 geen micro-organismen meer de wereld over transporteren.

Marineschepen zijn eigenlijk vrijgesteld van de Marpol Annex VI richtlijnen, waaronder het nog door voldoende landen te ratificeren ballastwaterverdrag onder valt. Ondanks dat wil DMO voorop blijven lopen als het gaat om modern materieel.

Marineschepen hebben echter relatief weinig ballastwater nodig, omdat ze simpelweg niet veel lading meenemen. Buiten de hoeveelheid brandstof of al dan niet een helikopter aan boord, varieert de waterverplaatsing en de gewichtsverdeling nauwelijks. De uitzondering daarop zijn de amfibische transportschepen. Ook het ballastwater dat nodig is om deze schepen half af te laten zinken om snel landingsvaartuigen te water te laten, wordt voorzien van een ballastwaterbehandelingssysteem. Dat is een opmerkelijke keuze aangezien deze schepen nooit grote afstanden afleggen wanneer ze half afgezonken zijn.

Vorige week ratificeerde Saint Lucia, een eiland in het Caribisch gebied, het ballastwaterverdrag. Daarmee hebben vijftig landen het verdrag inmiddels geratificeerd, met in totaal 34,81 procent van het brutotonnage van de wereldvloot onder hun vlaggen. Om de noodzakelijke 35 procent te halen, moet nog ten minste één grote vlaggenstaat het verdrag ratificeren. De grote toonaangevende vlaggenstaten Griekenland, Panama, Malta en Cyprus hebben het verdrag nog niet geratificeerd.

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland