Baggercontracten Boskalis op Sulawesi en Java

Branche: Baggeren | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Boskalis heeft twee baggercontracten verworven in Indonesië. Op het eiland Sulawesi gaat Boskalis de Makassar New Port containerterminal uitbreiden. Op Java gaat het om werkzaamheden voor de aanleg van een nieuw petrochemisch complex.

Het eerste project is toegekend door bouwonderneming PP en betreft de uitbreiding met 45 hectare van een nieuwe terminal voor de Makassar New Port van havenexploitant Pelindo IV. De baggerwerkzaamheden omvatten het verwijderen van zachte klei en vervolgens het aanwinnen van land.

De haven is een strategisch maritiem infrastructuurproject voor de Indonesische overheid en aangewezen als toegangspoort tot de Oost-Indonesische archipel voor de internationale containerscheepvaart. Voor dit project zal Boskalus gedurende zes maanden een van haar mega sleephopperzuigers inzetten.

Petrochemisch complex

Voor een nieuw aan te leggen petrochemisch complex voor Lotte Chemical in de Javaanse kuststad Cilegon gaat Boskalis 95 hectare land voorbereiden door middel van het aanbrengen van zand en het verbeteren van de grond met behulp van verticale drainagewerkzaamheden die uitgevoerd zullen worden door Boskalis-dochter Cofra.

Hoofdaannemer van dit project is de engineering- en bouwtak van het Zuid-Koreaanse conglomeraat Lotte. Voor de baggerwerkzaamheden maakt Boskalis gebruik van een jumbo sleephopperzuiger.

Beide projecten worden in de tweede helft van 2019 uitgevoerd en hebben een gezamenlijke waarde van 75 miljoen euro.

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland