Baggerbedrijf De Boer doopt twee nieuwe schepen

Branche: Baggeren | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Het Sliedrechtse Baggerbedrijf De Boer heeft twee nieuwe schepen in haar vloot. Op 20 september werden de ‘Papillon’ en de ‘Fregate’ gedoopt. Beide sleepboten gaan aan de slag in de havens van Cayenne en Kourou in Frans-Guyana.

Opdrachtgever voor de nieuwe sleepboten is Boer Remorquage SARL, een samenwerkingsverband van Baggerbedrijf De Boer en Iskes Towage & Salvage uit IJmuiden. De investering vloeit voort uit het contract dat het consortium in 2016 heeft gesloten met de Grand Port Maritime de Guyane. Behalve voor onderhoudsbaggerwerk worden de sleepboten ingezet voor assistentie bij de scheepvaart en als standby- en blusboten in geval van calamiteiten. 

De ‘Fregate’ is de meest bijzondere van de twee. Het 29,2 meter lange schip is niet alleen een baggervaartuig (met de Airset water- en luchtdrukmethode) en sleepboot ineen, het is ook uitgerust met een hybride aandrijving. Er kan dus ook elektrisch gevaren worden. Het schip is een Damen WID-Tug-2915-Hybrid die door de Poolse werf SAFE in Gdansk is gebouwd.

De ‘Papillon’ is de kleinere van de twee. De sleepboot is 22,7 meter lang (212 bruto tonnage) en is eerder dit jaar door Damen Shipyards Hardinxveld opgeleverd conform Franse regelgeving. De ASD Tug 2310 SD (diepgang: 3,1 meter) gaat assisteren bij de scheepvaart in de haven van Kourou. 

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland