Arctische code voor zeevarenden

Branche: Zeevaart | Auteur: Jan Spoelstra | Publicatiedatum:

Een smeltende ijskap zorgt ervoor dat de scheepvaartroute ten noorden van Rusland steeds vaker open komt te liggen, met toenemend scheepvaartverkeer in Arctische gebieden tot gevolg. Dat moet wel veilig verlopen.

Scheepvaartverkeer om de noord zal de komende decennia toenemen en om de internationale handel veilig te laten verlopen moet er per 2016 een richtlijn van kracht zijn die eisen stelt aan nautisch personeel. Volgens de IMO zou het scheepvaartverkeer langs de noordelijke Arctische scheepvaartroute over de komende acht jaar met een factor 30 toenemen en zou een kwart van de handel tussen Azië en Europa langs deze open smeltende route kunnen verlopen.

“We zijn een mandatory code aan het voorbereiden”, zei Koji Sekimizu, secretaris-generaal van de IMO op 5 juni tegen persbureau Reuters. “Deze code is in 2015 operationeel en moet in 2016 worden geïmplementeerd.” Doel van de nieuwe regelgeving is om het scheepvaartverkeer in het ecologische kwetsbare gebied – met geringe infrastructuur en waar hulp in geval van nood altijd ver weg is – veilig te laten verlopen.

De nieuwe code gaat zowel in op het technisch ontwerp en management van het schip, als de competentie van de zeevarenden. “Reders zullen echt moeten aantonen dat ze het gebied veilig kunnen trotseren”, aldus Sekimizu.

Dooiend zee-ijs zorgt er al jaren voor dat de noordelijke scheepvaartroute tussen Oost-Azië en Europa langer open blijft.

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland