Anthony Veder voegt LNG-tanker toe aan haar vloot

Branche: Scheepsbouw | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Tankerrederij Anthony Veder voegt een 30.000 cbm LNG-tanker toe aan haar vloot. Het schip wordt gebouwd bij Zhejiang Xinle Shipbuilding in Ningbo (China). De nieuwe LNG-tanker moet komende zomer al operationeel zijn.

Het schip wordt op dit moment afgebouwd onder de supervisie van Anthony Veder. De tanker heeft nog geen naam maar zal deel uitmaken van de Coral-schepen van de rederij.

"We zijn trots dat de LNG-tanker in relatief korte tijd gebouwd kon worden en we zien uit naar een hechte samenwerking met Xinle Shipbuilding om het schip te finaliseren", zegt ceo Jan Valkier. Eerder liet Anthony Veder de LEG-tankers Coral Star en Coral Sticho, die beide varen op LNG, in China bouwen. "We zijn verheugd om na vijf jaar afwezigheid terug te keren naar China om de nieuwe aanwinst voor onze vloot te laten bouwen", aldus Valkier.

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina

Probeer TW

Geïnteresseerd in techniek? Kies dan voor Technisch Weekblad (TW)

TW biedt technici het laatste nieuws, achtergronden en opinie op het gebied van techniek en innovatie. TW lees je in print en altijd en overal online op je pc, tablet of smartphone. Voor studenten en starters onder de 35 jaar met een technische opleiding, is TW helemaal gratis! 

Naar de website van TW voor het laatste nieuws

Meer informatie over een abonnement

Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 4-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland