Amsterdam prijkt weer op lijstje beste cruisebestemmingen | Maritiem Nederland
Nieuws
Het aantal aanlopen van zeegaande cruiseschepen op Het IJ daalt sinds 2019 (foto: Port of Amsterdam)

Amsterdam prijkt weer op lijstje beste cruisebestemmingen

redactie | vrijdag 2 augustus 2019
Cruise

Voor de vierde keer op rij prijkt Amsterdam op het lijstje van de vijf beste cruisebestemmingen in West-Europa op de toonaangevende cruisewebsite Cruise Critic. 

Amsterdam heeft opnieuw een toppositie bemachtigd in Cruise Critic’s jaarlijkse Cruisers’ Choice Destination Awards. De Nederlandse hoofdstad neemt net als vorig jaar de vierde plek in in de top 5 van beste cruisebestemming van de regio ‘West-Europa en Britse Eilanden’.

Amsterdam moet alleen Kirkwall (Schotland), Cobh (Ierland) en Lerwick (Schotland) voor zich dulden. Brugge staat op plek 5. In 2016 en 2017 werd Amsterdam verkozen tot beste cruisebestemming.

De awards van de internationale cruisewebsite Cruise Critic zijn gebaseerd op de recensies die cruisereizigers over bestemmingen in 19 regio’s het afgelopen jaar op de website hebben geplaatst. "We LOVED Amsterdam. I recommend doing the Hop on Hop Off Canal Boats. Great way to explore this fascinating city!", aldus een van de in totaal 817 recensenten over de bestemming Amsterdam.

Partners Maritiem Nederland