Akkoord OBA en Port of Amsterdam over inkrimping kolenoverslag

Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Overslag Bedrijf Amsterdam (OBA) maakt twintig procent van zijn kolenterrein vrij voor andere vormen van overslag. OBA sorteert hiermee voor op de teruglopende vraag naar kolenopslag. Volgens Port of Amsterdam zijn de afspraken met OBA een belangrijke stap richting verduurzaming van de haven.

OBA en het havenbedrijf hebben afgesproken dat OBA vanaf het eerste kwartaal van 2018 ruim 20 procent van zijn terrein vrijmaakt voor nieuwe activiteiten. OBA investeert om de overslag van droge bulk grondstoffen verder uit te bouwen en uit te groeien tot een multipurpose terminal. Daarnaast willen OBA en het havenbedrijf investeren in nieuwe kades en het verdiepen van de waterdieptes. De komst van de nieuwe zeesluis draagt bij aan deze ambities.

Volgens Koen Overtoom, CEO Port of Amsterdam, maken OBA en de haven "serieus werk van de energietransitie en diversificatie". Het gaat om een gezamenlijke opgave, zegt Overtoom. "Wij hebben de kennis, de infrastructuur en de ondernemerservaring van onze klanten nodig voor een succesvolle energieomslag."

"Als logistieke dienstverlener voor verschillende droge bulk grondstoffen spelen wij in op een veranderende vraag vanuit de markt die mede is ingegeven door de energietransitie", zegt Harm Winkeler, Managing Director van OBA. "Meebewegen met onze klanten is voor ons cruciaal."

‹ VorigeVolgende ›

Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 1-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland