Cruiseschip AIDAnova bunkert LNG vanaf Coral Methane

Branche: Cruise, Zeevaart | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

In de haven van Santa Cruz de Tenerife op de Canarische eilanden heeft de AIDAnova voor de eerste maal LNG gebunkerd. De laatste aanwinst van AIDA Cruises is het eerste cruiseschip dat zowel op zee als in havens op LNG vaart. De LNG werd geleverd door de Coral Methane, eigendom van Anthony Veder en LNG-leverancier Shell.

De voormalige ethyleen- en LNG-tanker werd onlangs omgebouwd tot LNG bunkerschip. "We vinden LNG de meest duurzame scheepsbrandstof van dit moment", zegt Klaas Kerssemakers, chief operating officer bij Anthony Veder. "De refit van de Coral Methane tot LNG bunkerschip, in samenwerking met Shell, markeert onze bijdrage aan een duurzame supply chain." 

De modificatie van de tanker duurde twaalf maanden. Niet alleen voor engineering en technische aanpassingen maar ook om bunkerlicenties in verschillende havens te verwerven. Om de veiligheid van het bunkeren te waarborgen werd de bemanning vertrouwd gemaakt met de apparatuur en de procedures, samen met medewerkers van Shell, AIDA Cruises en (moederbedrijf) Carnival Corporation.

Coral Methane

Anthony Veder liet de Coral Methane in 2009 bouwen volgens een innovatief ontwerp met Azipull thrusters die het schip manoeuvreerbaar maken én zuinig laten varen. De flexibiliteit van het schip is tevens een goed uitgangspunt om als LNG-bunkerschip te opereren.

Dankzij de modificatie is de Coral Methane in staat bunkeroperaties veilig uit te voeren, terwijl het boil-off gas managementsysteem een ​​duurzame oplossing biedt voor het gebruik van aardgas en daarmee bijdraagt aan emissiereductie. Het project omvatte ook een beoordeling van de operationele procedures om te zorgen voor naleving van de richtlijnen van de Society for Gas as Marine Fuel.

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland