Aeolus voltooit installatie turbines windpark Deutsche Bucht

Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Het offshore installatieschip Aeolus van Van Oord heeft de installatie van de 31 windturbines op de monopiles voor het offshore windpark Deutsche Bucht voltooid. Ook de verbindingskabels naar het vaste land zijn inmiddels geïnstalleerd.

Als Balance of Plant-aannemer was Van Oord verantwoordelijk voor het ontwerp, de engineering, inkoop, bouw en installatie van de fundaties, en voor de verbindingskabels en het offshore substation. De Aeolus werd ingezet voor het transport en de installatie van de windturbines.

Afgelopen januari installeerde Van Oord de laatste van de 31 monopiles. Kabellegger Nexus en trencher Dig-It hebben in juli de meer dan 40 kilometer lange verbindingskabels geïnstalleerd en ingegraven. 

Later dit jaar volgen nog de installatie en bekabeling van de twee Mono Bucket fundaties en de bijbehorende turbines. Als het windpark (269 MW) klaar is, zal het jaarlijks circa 328.000 huishoudens van duurzame energie voorzien. De eerste turbines leveren al sinds eind juli energie. 'Deutsche Bucht' is eigendom van Northland Power, en zal een belangrijke bijdrage leveren van de Duitse transitie naar duurzame energie.

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland