Acta Marine neemt walk-to-work schip Acta Centauris in gebruik

Branche: Scheepsbouw | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Acta Marine heeft op 26 april de Acta Centauris in gebruik genomen. Ook het derde walk-to-work schip van de in Den Helder gevestigde rederij is gebouwd door Ulstein Verft in Noorwegen. 

Acta Marine levert walk-to-work, offshore-logistiek en accommodatiediensten voor klanten in de offshore energiesector. Het nieuwe walk-to-work schip gaat meteen aan de slag bij de assistentie van offshore windprojecten op de Noordzee. De Acta Centaurus is 93 meter lang heeft een laadvermogen van 3.200 ton met een diepgang van 6 meter en er is accommodatie voor maximaal 120 personen.

Het schip is uitgerust met een hybrid battery pack, hull designs X-BOW en X-STERN, een helideck, een bewegingsgecompenseerde gangway van SMST en een (eveneens door SMST geleverde) knuckle boom kraan die ook bij zwaar weer 6 ton kan heffen.

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina

Probeer TW

Geïnteresseerd in techniek? Kies dan voor Technisch Weekblad (TW)

TW biedt technici het laatste nieuws, achtergronden en opinie op het gebied van techniek en innovatie. TW lees je in print en altijd en overal online op je pc, tablet of smartphone. Voor studenten en starters onder de 35 jaar met een technische opleiding, is TW helemaal gratis! 

Naar de website van TW voor het laatste nieuws

Meer informatie over een abonnement

Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland