Burgemeester Aboutaleb opent Haven Cybermeldpunt

Auteur: redactie | Publicatiedatum:

De 170 bedrijven in het Rotterdamse haven- en industriegebied die vallen onder de havenbeveiligingswet worden verplicht grootschalige IT-verstoringen te melden aan het Haven Cybermeldpunt. Maandag 11 juni nam burgemeester Aboutaleb het telefoonnummer van het cybermeldpunt - 010-2521005 - in gebruik.

“Het instellen van het Haven Cybermeldpunt is één van de maatregelen die bijdragen aan het versterken van de digitale weerbaarheid en veiligheid van de Rotterdamse haven. Door het vroegtijdig melden van IT-verstoringen is het Havenbedrijf in staat om te bepalen of er maatregelen nodig zijn om de veiligheid in het Havengebied te ondersteunen. Ondernemingen in het havengebied moeten daarom vanaf 11 juni 2018 melding doen van grootschalige IT-verstoringen bij dit meldpunt”, zegt René de Vries, havenmeester en port security officer.

Het cybermeldpunt is bedoeld voor het melden van grootschalige IT-verstoringen die impact hebben op de veiligheid van goederenoverslag, de ontvangst of vertrek van schepen of de uitvoering van het port security facility plan beïnvloeden. Het meldpunt biedt géén IT-ondersteuning aan en richt zich niet op het oplossen van de verstoring. Bedrijven blijven hier altijd zelf verantwoordelijk voor.

24 uur per dag

Medewerkers van het Haven Coördinatie Centrum van het Havenbedrijf zullen meldingen via 010-2521005 24 uur per dag aannemen en waar nodig actie ondernemen. Een melding bij het Cybermeldpunt bestaat uit de volgende onderdelen:

  • gegevens over het bedrijf;
  • omschrijving van de IT-verstoring;
  • details over de voorziene impact op de bedrijfsvoering en veiligheid;
  • reeds genomen maatregelen;
  • contactgegevens.

‹ VorigeVolgende ›

Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MN 10-2018

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland