Aankomst grootste containerschip MSC Gülsün in Rotterdam

Auteur: redactie | Publicatiedatum:

'MSC Gülsün' arriveerde op 3 september aan de kade van de APMT 2 terminal in de Rotterdamse haven. Het 400 m lange en 61,5 m brede schip heeft een capaciteit van 23.756 TEU en is daarmee het grootste containerschip ter wereld.

De MSC Gülsün is het eerste containerschip dat over de breedte 24 containers naast elkaar kan vervoeren. Het twee jaar geleden in de vaart genomen OOCL HongKong was met een capaciteit van 21.413 TEU tot nu toe het grootste containerschip.

Schaalvergroting zet door

“Schaalvergroting in de containervaart is goed voor de concurrentiepositie van de Rotterdamse haven’, zegt Hans Nagtegaal, manager Containers van het Havenbedrijf Rotterdam, tijdens de aankomst van de MSC Gülsün. "Met een diepgang van 20 meter zijn wij er van overtuigd dat we ook de 30.000 TEU schepen zullen kunnen ontvangen. Verder zijn de kades stevig genoeg om ook grotere kranen te accommoderen. Onze directe concurrenten hebben die diepgang bij lange na niet”, aldus Nagtegaal.

“Op Maasvlakte 2 zijn begin 2015 twee nieuwe, moderne terminals in gebruik genomen: die van RWG en APMT MVII. Maar ook de andere containerterminals op de Maasvlakte, ECT Delta en Euromax, zijn uitgerust om dit soort schepen te ontvangen”, aldus Nagtegaal.

Drie dagen in Rotterdam

MSC Gülsün is afkomstig uit Gdansk en vertrekt op 5 september om 16.00 uur naar Tanjung Pelepas in Maleisië.

Zie voor de specs van het schip de infographic op de website van het Havenbedrijf. 

‹ VorigeVolgende ›

Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland