700 tijdelijke parkeerplaatsen voor vrachtwagens in regio Rotterdam

Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Havenbedrijf Rotterdam, gemeentes Rotterdam en Vlaardingen en wegbeheerder Rijkswaterstaat richten vijf bufferparkeerlocaties in. Hier kunnen vrachtwagens tijdelijk terecht wanneer hun douanepapieren niet op orde zijn voor zeevervoer naar het VK zodra dit land uittreedt uit de Europese Unie.

Doel van de gecoördineerde actie is om eventueel oponthoud als gevolg van extra douaneformaliteiten op ferry en shortsea terminals tot een minimum te beperken en een zo soepel mogelijke goederendoorvoer van en naar het VK te waarborgen. Naar verwachting krijgt het VK vanaf 29 maart de status van 'derde land', waardoor extra douane formaliteiten zijn vereist. Ook paspoortcontroles en inspecties door de Voedsel- en Warenautoriteit kunnen voor vertraging zorgen.

Naast 700 tijdelijke parkeerplaatsen zijn additionele overloopgebieden beschikbaar. In overleg met alle partijen heeft RWS verkeerscirculatieplannen gemaakt om een goede doorstroming te borgen.

Van de circa 54 miljoen ton goederen die jaarlijks worden verhandeld tussen het VK en Nederland gaat circa 40 miljoen ton via de Rotterdamse haven, vooral via ferry- en shortsea transport. Zodra Brexit een feit is, vormen de Nederlandse zeehavens voor het VK een EU-buitengrens en dat heeft grote gevolgen voor met name de afhandeling van douanepapieren en paspoortcontrole.

Onderbouwde schatting

Op basis van een simulatiestudie van HbR en de ferry terminals is een schatting gemaakt van het benodigde aantal tijdelijke parkeerplaatsen voor vrachtauto’s. naar verwachting zal het aantal van 700 extra plekken toereikend zijn.

Op de noordoever van de Nieuwe Waterweg zijn drie terreinen (in Hoek van Holland, Maasdijk en Vlaardingen) met in totaal 330 parkeerplaatsen ingericht. Aan de zuidoever zijn twee terreinen beschikbaar (aan de Moezelweg en aan de Seattleweg) die ruimte bieden aan in totaal 370 vrachtwagens.

De bufferparkeerlocaties zijn alleen toegankelijk voor vrachtauto’s van vervoerders die hun lading niet vooraf digitaal via Portbase hebben aangemeld. Exporteurs, transporteurs en verladers krijgen het advies hun lading bestemd voor het VK zoveel mogelijk digitaal aan te melden op Portbase. Via deze Nederlandse ketenoplossing reist lading snel en zonder onnodig oponthoud door douanezaken van en naar het VK, ook na de Brexit.

‹ VorigeVolgende ›

Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland