Inhoud Maritiem Nederland

Editie 9 van 2017 heeft als thema Scheepsbouw

In deze editie onder meer de volgende onderwerpen:

Damen gaat niet over een nacht ijs

Het duurt nog tot medio 2020 voordat de RSV Nuyina in de vaart komt maar het Australische supply- en onderzoeksschip is al sinds april 2016 het uitdagendste nieuwbouwproject voor Damen Shipyards. Bijna achthonderd medewerkers zijn erbij betrokken. Via een moon pool aan de onderzijde van het schip is het mogelijk om diepwater- en bodemonderzoek te doen.

 Ruimte voor innovatie riviercruisevaart

Meer luxe, grotere hutten, minder passagiers en meer multifunctionele ruimtes. Daar gaat het volgens technisch directeur Fre Drenth van scheepswerf De Hoop in Lobith naar toe in de markt voor riviercruise. Net als naar de bouw van lichtere schepen om ook te kunnen blijven varen op de momenten dat er minder water in de rivier komt te staan.

 In de knel door smalle vaarwegen

Het moet een nachtmerrie zijn voor havenbeheerders, reders en logistieke dienstverleners: schepen die op toevoervaarwegen naar havens uit het roer lopen, stil vallen of de vaarweg blokkeren. Dit gebeurde recentelijk twee keer op de Westerschelde. Multraship oppert het idee een risicomanager aan te stellen om op dit soort gebeurtenissen te anticiperen.

Deel deze pagina

Partners Maritiem Nederland