Inhoud Maritiem Nederland

Editie 7 van 2018 heeft als thema Offshore

 

In deze editie onder meer de volgende onderwerpen:

Alleen visserij-inclusieve transitie biedt toekomst

Duizenden Nederlanders werken in de visserij, visverwerking, vishandel en bij maritieme toeleveranciers. Vis en schaal- en schelpdieren worden verkocht in speciaalzaken, op de markt en in supermarkten. Er is kortom een gezonde economie rond verse vis. Maar hoe lang nog? Voorzitter van de Nederlandse Vissersbond Johan Nooitgedagt maakt zich grote zorgen.

 ’s Werelds meest innovatieve vakpijpschip

Subsea Rock Installatieschip Bravenes van Van Oord beschikt over drie verschillende mogelijkheden om stenen te storten, via een valpijp door de moonpool en via de valpijp of tremiepijp langszij. Dankzij deze laatste optie kan het schip ook dichtbij offshore platforms optimaal functioneren. Bakker Sliedrecht nam de elektrotechnische installatie voor zijn rekening.

Sneller en efficiënter kabels leggen

Met een kabelcapaciteit van meer dan 10.000 ton, een geavanceerd kabellegsysteem, ‘dual fuel’-motoren en een DP3-systeem is de ‘Living Stone’ een innovatief schip. De kabellegger is zojuist begonnen aan zijn eerste klus. Bij het Engelse windpark Hornsea 1 legt het schip de exportkabels om drie verschillende offshore substations met de wal te verbinden.

Nieuwe lichting YMR’s treedt aan

Tijdens de eerste dag van de Wereldhavendagen in Rotterdam, op vrijdag 7 september, maakte Stichting Nederland Maritiem Land (NML) bekend wie de vier nieuwe Young Maritime Representatives (YMR’s) voor het studiejaar 2018/2019 zijn geworden. Dit gebeurde aan boord van de Pilot Station Vessel Pollux. Maritiem Nederland was erbij.

Noordzeeloodsen vormen nichemarkt

Sinds kort maken veertien Noordzeeloodsen deel uit van Redwise Maritime Services. Het bedrijf in Huizen nam deze specialisten over van Royal Dirkzwager. “Noordzeeloodsen vormen een welkome aanvulling op onze dienstverlening”, zegt directeur Willem-Jan Hamers. “Wij zijn blij dat wij als Nederlandse nichespeler nu ook deze specialiteit in huis hebben.”

 

Deel deze pagina

Partners Maritiem Nederland