Inhoud Maritiem Nederland

Editie 3 van 2019 heeft als thema 'Zeevaart'

MNL 3-2019 

Met bio-HFO op koers naar schoner imago

In vier jaar tijd heeft GoodFuels zich ontwikkeld tot marktleider op het gebied van bio-MGO. Met Ikea als lighthouse klant hoopt de ‘groene olieboer’ een zelfde positie te bereiken voor de in eigen huis ontwikkelde bio-HFO. “Hoog tijd om af te kicken van misschien wel de vieste brandstof die de mensheid ooit heeft gemaakt”, zegt oprichter en ceo Dirk Kronemeijer.

Wet maakt geen eind aan piraterij

Nederlandse reders mogen naar verwachting vanaf eind van het jaar particuliere beveiligers aan boord meenemen, maar de vraag is in hoeverre dit Nederlandse schepen en zeevarenden nu echt meer bescherming biedt tegen piraterij. Het maakt in ieder geval geen einde aan de piraterij en voorkomt niet dat schepen worden gekaapt en bemanningen worden gekidnapt.

Hoofd koel houden bij chaotische Brexit

Jaarlijks vervoeren veerboten 1,2 miljoen trailers tussen Rotterdam en Britse havens. Het is essentieel dat deze stroom ongestoord doorgang blijft vinden. Daarvoor spannen haven, bedrijfsleven en overheid zich dan ook sterk in. Ook nu de vertrekdatum van het Verenigd Koninkrijk is uitgesteld tot 31 oktober, is er weinig reden om gerust te zijn op een goede afloop. 

Minder maar efficiënt vermogen en smart shipping

In de actualiteitenrubriek ‘KVNR-lid aan het woord’ staat deze keer Royal Wagenborg centraal. Minder vermogen, efficiënter varen en smart shipping, dat is de lijn die Wagenborg aanhoudt in de energietransitie. “En ondertussen heel hard nadenken en testen doen met alternatieven.” Vlootdirecteur Theo Klimp over de huidige bijzondere tijd en het belang van de KVNR.

'We moeten mee met de moderne tijd'

“Iedereen zal een stapje verder moeten gaan dan misschien de intentie was”, stelt Herbert Koelman, lector innovatieve technieken van Maritiem Instituut Willem Barentz (MIWB) op vrijdag 29 maart tijdens zijn lectorale rede. “Studenten, de opleiding maar ook het bedrijfsleven, we moeten mee met de moderne tijd.”

Deel deze pagina

Partners Maritiem Nederland