Inhoud Maritiem Nederland

Editie 1 van 2019 heeft als thema Maritieme energietransitie

MNL 1-2019 

Beschouw LNG als transitiebrandstof

Wie anno 2019 moet besluiten over het ontwerp van een nieuw baggerschip met een levensduur van dertig jaar, kan de lange termijn doelen van de IMO en de Europese Unie niet links laten liggen. Jan Gabriel, hoofd construction & conversion bij DEME, over de vraag hoe je met een gezonde business case toch klaar kunt zijn voor emissieloos varen in 2050.

'Uitstootvrije scheepvaart: wij kunnen het doen'

“Het is aan onze generatie om scheepvaart zonder schadelijke uitlaatgassen te realiseren.” Daarom richtten Sieger Sakko en David Anink samen de Emission Free Shipping Association op. Ze willen voorlopers in de schone transitie van de scheepvaart verenigen en zich sterk maken voor beleid dat de transitie naar nul COondersteunt.

Sexy havenprojecten #2

Anno 2019 zegt niemand meer dat energietransitie saai is. Het zijn juist de meest spannende ontwikkelingen in de maritieme sector. In de aanloop naar het MET Event op 14 maart hebben we weer vijf sexy havenprojecten uitgezocht, ditmaal in Port of Amsterdam, North Sea Port en Groningen Seaports.

Nieuwe havens voor Flevoland

De provincie Flevoland ontdekt de waterkant. De provincie krijgt twee nieuwe havens: Flevokust Haven bij Lelystad, sinds kort in gebruik, en de Maritieme Servicehaven Noordelijk Flevoland vlak bij Urk. Gedeputeerde Jan-Nico Appelman: “Eigenlijk zijn we pas net begonnen met het benutten van onze positie aan het Marker- en IJsselmeer in economische zin.”

Groeien, maar niet tegen elke prijs

In de actualiteitenrubriek ‘KVNR-lid aan het woord’ komt telkens een rederij aan het woord die lid is van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders. Karin Orsel is duovoorzitter van de KVNR en bestuurslid van meerdere internationale maritieme organisaties, maar bovenal is zij directeur van MF Shipping Group. Het bedrijf, dat in mei 25 jaar bestaat, bloeit.

Deel deze pagina

Partners Maritiem Nederland