Inhoud Maritiem Nederland

Editie 3 van 2018 heeft als Carrière & Arbeidsmarkt

 

In deze editie onder meer de volgende onderwerpen:

Uitwisselen van maritiem personeel

Bedrijven in de maritieme sector kampen regelmatig met een tekort of juist een overschot aan werknemers. Het nieuwe Maritiem Leer- en Ontwikkelcentrum wil die fluctuaties opvangen door die bedrijven gebruik te laten maken van elkaars personeel. Zo versterken ze elkaar op HR-gebied, blijft de scholing up to date en kunnen ze flexibeler meebewegen met de mondiale markt.

Op zoek naar 250 nieuwe werknemers

Het gaat weer beter met de economie en dat merken ook de Nederlandse scheepsbouwers. Royal IHC zoekt alleen al zo’n 250 man personeel, vooral HBO en hoger. Vanwege het vele werk zijn deze mensen de komende tijd hard nodig. Ook stagiaires zijn van harte welkom bij het bedrijf. Maar de zoektocht is vanwege de krappe arbeidsmarkt moeilijk. Een gesprek met Dick Stander.

Port-Liner slaat twee vliegen in één klap

De binnenvaart moet vergroenen om aan de strengere emissie-eisen te voldoen. Tegelijk is de sector een van de modaliteiten in het transport met het grootste personeelstekort. Ruim 15 procent van de bedrijven zegt moeite te hebben met het vinden van personeel. Met de volledig elektrisch varende Port-Liner wil ondernemer Ton van Meegen twee vliegen in één klap slaan.

Windmolen en fundatie in één stuk offshore

Windmolens worden nu nog vaak in delen naar hun uiteindelijke bestemming op zee gebracht. En daar worden ze – soms onder moeilijke weersomstandigheden – in elkaar gezet. Ingenieur Jan Lanser van Marine Innovators heeft met zijn SUS-concept een manier bedacht om windmolens op de wal op te bouwen en deze inclusief fundatie in liggende positie offshore te brengen.

Drone klaar voor het grote inspectiewerk

Inspecties in tanks, ruimen en andere afgesloten ruimtes aan boord kunnen veiliger en makkelijker met een drone. Ondanks certificaten van klassenbureaus aarzelen reders nog om dit hulpmiddel in te zetten: ze wachten op de ‘ultieme’ drone die ook explosievrij is, autonoom kan vliegen en wanddiktemetingen kan doen. Zonder klanten wordt die echter nooit ontwikkeld.

Deel deze pagina

Partners Maritiem Nederland