Inhoud Maritiem Nederland

Editie 9 van 2018 heeft als thema Scheepsbouw en jachtbouw

 

Damen Shipyards verbreedt strategie

Al bijna vijftig jaar is standaardisatie hét handelsmerk van Damen Shipyards Group. Dankzij de verwerving van de scheepswerf in Mangalia kan de scheepsbouwer zich gaan toeleggen op het ontwerp en de bouw van grotere one-offs voor de offshore-, cruise- en RoPax-markt. Chiel de Leeuw, die aantreedt als sales director van Damen’s nieuwe RoPax-divisie, licht de plannen toe.

Heesen Yachts gaat naar 80 meter en 19.000 pk

De tijd tikt weg op het display in een van de grote hallen van Heesen Yachts in Oss, het is nog 163 dagen, 13 uur, 48 minuten en 22 seconden voordat de medewerkers van de jachtbouwer het aluminium jacht Aster van vijftig meter klaar moeten hebben. De twee MTU 16V4000 M73L motoren van elk 3862 pk zorgen voor een topsnelheid van 23 knopen.

Volop nieuwbouw in de kottervisserij

Nu veel Nederlandse visserijbedrijven weer wat vet op de botten hebben, is het gedaan met de investeringsangst. Ondanks actuele bedreigingen wordt de ene na de andere order voor nieuwbouw geplaatst. Bestaande schepen ondergingen ingrijpende refits. Het Masterplan Duurzame Visserij leeft intussen voort in twee nieuwe MDV-type schepen. Het is transitietijd in de visserij.

Offshore wind is succesnummer North Sea Port

Aan weerszijden van de landsgrens werkt North Sea Port aan de verduurzaming van logistiek, energie en industrie. “Dit is een gevarieerde havenregio met veel mogelijkheden”, zegt Maarten den Dekker, projectleider Duurzame Transitie. Hij spreekt op het MET Event op 14 maart 2019 in Rotterdam. Deel 2 van een serie artikelen over energietransitie in de Nederlandse zeehavens.

‘CRT voldoet ver boven verwachting’

In de actualiteitenrubriek ‘KVNR-lid aan het woord’, verzorgd door de redactie van Maritiem Nederland, komt telkens een rederij aan het woord die is aangesloten bij de KVNR. Leendert Muller, directeur Multraship, steekt de loftrompet over de in eigen huis ontwikkelde Carrousel Rave Tug. Op 12 november werd het schip bekroond met de KVNR Shipping Award 2018.

Deel deze pagina

Partners Maritiem Nederland