Inhoud Maritiem Nederland 2 - 2014

Thema Offshore

In deze editie onder meer de volgende onderwerpen:

Interview met Peter Verstuyft, directeur Koninklijke Belgische Redersvereniging - Nederlandse scheepseigenaren zijn gespecialiseerd in complexe offshore-, bagger- en kraanschepen en in multipurposeschepen tot zo'n 15.000 ton. In België zijn een aantal grote rederijen met de grootste supertankers (vlcc's) en bulkcarriers in eigendom. Hoe is dat zo gegroeid? En kent de Belgische lobby dezelfde thema's als de KVNR?

Nieuwe schepen, nieuwe mensen - Vroon Offshore Services uit Den Helder neemt volgend jaar zes nieuwe schepen in de vaart, vier hypermoderne platformbevrachters en twee duikondersteuningsvaartuigen voor vooral de offshore windindustrie. De schepen komen onder Nederlandse vlag in de vaart, en dat zorgt voor volop carrièremogelijkheden voor 180 Nederlandse technici en zeevarenden.

Drijvende windmolens - Wat gaat er gebeuren wanneer ondiepe kustwateren eenmaal verzadigd zijn met windmolens? Voor dieper water bestaan al zogenaamde tripods, voor nog dieper water zouden jackets een optie kunnen zijn, maar het houdt een keer op. Voor diep water ontwikkelen offshore bedrijven verankerde drijvende constructies. Volgt de offshore windindustrie de offshore olie- en gasindustrie naar steeds dieper water?

Deel deze pagina

Partners Maritiem Nederland