Inhoud Maritiem Nederland 9 - 2016

Maritiem Nederland 9 - 2016

In deze editie onder meer de volgende onderwerpen:

Interview met Sieger Sakko, accountmanager EST Floattech
De scheepsreparatiesector zit in een ongekend diep dal, zo constateert Sieger Sakko, die jarenlang de belangen van deze groep werven in Europa en Nederland heeft behartigd. Hij verwacht wel dat nieuwe regelgeving op het gebied van ballastwater en zwavel- en stikstofoxiden-emissies de sector veel werk gaat opleveren. Daarnaast hoopt hij dat de richtlijnen voor het toepassen van antifouling gemakkelijker soepeler worden.

Werken in een vechtmarkt
De zestien werven van Damen Shiprepair & Conversion hadden in 2015 nog een topjaar, maar op dit moment loopt het even iets minder, zegt managing director Durk-Jan Nederlof. Hij spreekt van een vechtmarkt waar alles draait om de prijs. Toch heeft hij goede hoop. “Er staan alweer grote projecten op de rol voor komend jaar. De scheepsreparatie is nu eenmaal een fluctuerende markt.”

Kleine kotter winnaar Schip van het Jaar-prijs
Minister-president Mark Rutte was te gast op het elfde Maritime Awards Gala, waar dit jaar een klein vissersschip de prestigieuze KNVTS-Schip van het Jaar-prijs won. Rutte sprak in zijn speech zijn bewondering uit voor de maritieme sector, een sector van doeners, handen uit de mouwen en vooruit. Met 12.000 bedrijven die samen goed zijn voor maar liefst 253.000 banen en een toegevoegde waarde van maar liefst ruim 20 miljard euro is de sector volgens Rutte ook onmisbaar voor onze economie.

Deel deze pagina

Partners Maritiem Nederland