Inhoud Maritiem Nederland 9 - 2013

Thema Europort 2013

In deze editie onder andere de volgende onderwerpen:

Europort 2013 - Van 5 t/m 8 november staat Ahoy Rotterdam volledig in het teken van de (inter)nationale maritieme maakindustrie. Van de 'Aegir' van Heerema Marine Contractors tot betere planning van de reis van binnenvaartschepen, van marinescheepsbouw tot moderne baggertechnologie en van brandstofbesparing bij vissersschepen tot de modernste megajachten: het komt allemaal aan bod in de Europort Special.

Interview met Wout van der Zwan, CEO van RollDock - Wout van der Zwan dacht in 2006 dertig jaar ervaring in het zware zeetransport te gaan verzilveren als consultant. Hij werd echter CEO van de gloednieuwe onderneming RollDock, die innovatieve zwareladingschepen laat bouwen. Dat niemand anders in die markt sprong, heeft hem verbaasd.

Containerterminal krijgt vorm - Het materieel voor APM Terminals op de Tweede Maasvlakte wordt nu beetje bij beetje aangevoerd, opgebouwd en getest. Innovaties zoals batterij-aangedreven Automatisch Geleide Voertuigen en onbemande kadekranen moeten de containerterminal een van de snelste, efficiëntste, veiligste en schoonste ter wereld maken.

Deel deze pagina

Partners Maritiem Nederland