Inhoud Maritiem Nederland 8 - 2016

Maritiem Nederland 8 - 2016

In deze editie onder meer de volgende onderwerpen:

Interview met Léon Overdulve, directeur OOS International
Met een groot diepzeecontract voor Petrobras op zak besloot OOS International uit het Zeeuwse Serooskerke in 2010 twee halfafzinkbare werk- en accommodatieplatforms in de vaart te nemen. Tegen het tij van de lage olieprijs in, heeft het bedrijf in de zomer besloten tot de bouw van nog twee schepen. Ook zijn er plannen voor een grote logistieke offshore hub met capaciteit voor 2000 man aan personeel.

Met de MSC Splendida over de Noordzee
Maritiem Nederland voer met het grootste cruiseschip dat ooit Amsterdam aandeed mee over de Noordzee en nam een kijkje achter de schermen. Wat voor techniek en wat voor mentaliteit bij de bemanning houden dit schip 24 uur per dag, het hele jaar rond, in de vaart?

Offshore omarmt composiet
Volgens Airborne Oil & Gas bevindt de offshore industrie zich op een kantelpunt. Wanneer offshore bedrijven het conventionele staal vervangen door composiet levert dat 60 procent gewichtsbesparing op, waardoor lichtere offshore schepen constructies kunnen installeren en de gehele keten bespaart. Composiet ging een lange weg richting toepassing, maar ook regelgeving en classificering is nu in stelling.

Deel deze pagina

Partners Maritiem Nederland