Inhoud Maritiem Nederland 7, 2013

Thema Scheepsbouw

In deze editie onder andere de volgende onderwerpen:

  • Loodgieters van de diepzee - Lastafels snorren, slijptollen gillen en daarbovenuit is nog iets van een radio te horen, want bij IHC Merwede in Krimpen aan den IJssel is niets van de recessie te merken. De ‘Seven Waves’ wordt nu afgebouwd aan de kade en gaat daarna naar Huisman voor de flex-lay toren. Ondertussen liggen er twee casco’s op de helling en zijn zes nieuwe contracten gesloten.
  • IJs uitdaging voor scheepsontwerpers - Dit jaar was het niet bovengemiddeld warm rond de poolcirkel, waardoor het scheepvaartverkeer rond de Noord meeviel, maar er valt een behoorlijke toename aan scheepvaart en offshore activiteit te verwachten in Arctische wateren. Wat voor uitdagingen voor scheepsontwerpers brengt dat met zich mee? Huisman ontwikkelde een boorplatform en Damen een  sleepboot die beide in barre omstandigheden moeten opereren.
  • Scheepsbouw een stabiele factor, interview Peter Zoeteman, directeur Scheepsbouw Nederland - “In plaats van klagen over wat er allemaal mis gaat, zouden mensen meer moeten waarderen wat er wel is, een stabiele maritieme maakindustrie”, zo meldt de onlangs aangetreden directeur van Scheepsbouw Nederland die blij is met de jaarlijkse omzet van 6 miljard euro door de maritieme maakindustrie. De belangrijkste uitdaging? Financiering!
  • De haven als hightech hotspot - Enthousiastelingen voor techniek en processen moeten zich afvragen of ze voor ASML, Philips of de nieuwe containerterminal op de Tweede Maasvlakte kiezen, want in dat rijtje hoort de haven tegenwoordig thuis. De verregaande automatisering zorgt ervoor dat er steeds minder mensen in de haven nodig zijn, maar wel mensen met een degelijke technische opleiding.
Deel deze pagina
Betabanen

Partners Maritiem Nederland