Inhoud Maritiem Nederland 8 - 2014

Thema Carrière

In deze editie onder meer de volgende onderwerpen:

Interview met Marjan van Loon, Vice President Shell - Marjan van Loon werkt al 25 jaar bij Shell, maar vastgeroest op één positie voelt ze zich absoluut niet. "De ontwikkelingen van schaliegas en LNG gaan zo snel, dat de functies en hun inhoud dat ook doen." Wanneer de 'Prelude', de grootste drijvende constructie ter wereld, eenmaal boven het gelijknamige gasveld drijft, is zij eindverantwoordelijk voor alle operationele processen. 

Ondernemen in de maritieme sector - Wat doe je na je studie maritieme technologie in Delft? Eenvoudig, je zoekt een grote maritieme speler op die je graag tegen een hoog starterssalaris in dienst neemt. Maar sommige mensen kiezen hun eigen weg en starten een bedrijf. Een interview met de oprichters van de startende bedrijven Hoek Naval Engineering en MOCS (composieten voor de maritieme industrie) over de hobbels en technologische uitdagingen die ze tegenkomen als startende ondernemer.

Vrijwilligers bij de KNRM - De KNRM bestaat dit jaar 190 jaar en al die tijd heeft de organisatie haar zelfstandigheid behouden. Daardoor is ze niet afhankelijk van de grillen van de overheid, die waarschijnlijk roet in het eten had gegooid betreffende de prachtige nieuwe NH 1816 reddingsboot. Een gesprek met drie KNRM-vrijwilligers, die naast hun reguliere maritieme baan hun nek uitsteken om anderen te helpen.

Deel deze pagina

Partners Maritiem Nederland