Inhoud Maritiem Nederland 7 - 2016

Maritiem Nederland 7 - 2016

In deze editie onder meer de volgende onderwerpen:

Interview met Mare Straetmans, directeur PortXL
Zonder klant ben en blijf je volgens Mare Straetmans iemand met een idee en word je minder serieus genomen. Hij startte een jaar geleden met PortXL, een accelerator voor jonge bedrijven. Inmiddels hebben vijf van de twaalf startups onder de vleugels van PortXL een contract met het bedrijfsleven, en volgend jaar komen er ongeveer tien startups bij. Welke bedrijven maken het verschil in de Rotterdamse haven?

Reddingsboei voor offshore industrie
Met de eerste succesvolle klus van de Pioneering Spirit voor de Noorse kust is de decommissioningmarkt een nieuwe fase in gegaan. Platforms kunnen inderdaad in één keer van hun sokkel worden gelift. Nu ligt de Pioneering Spirit weer in Rotterdam voor de verdere afbouw. Volgend jaar volgt een echt grote klus voor Shell.

Mijnen vernietigen op afstand
De marine wil tussen 2025 en 2027 nieuwe mijnenjagers in de vaart nemen, en er wordt nu al hard nagedacht over het type schip. Naar analogie met de drones van de luchtmacht zal de mijnenbestrijding op zee in de toekomst op afstand plaatsvinden. Bijkomend voordeel is dat het moederschip ingericht kan worden om ook andere taken uit te voeren. 

Deel deze pagina

Partners Maritiem Nederland