Inhoud Maritiem Nederland 7 - 2015

Thema Arbeidsmarkt & Carrière

In deze editie onder meer de volgende onderwerpen:

Interview met Monica Milcoveanu, Crewing Director Flinter
Een innovatief en zuinig schip is mooi, maar als je als reder een bemanning hebt die er slecht mee om gaat, verstook je als nog te veel brandstof. Voor crewing director van Flinter Monica Milcoveanu is het van het grootste belang om te investeren in sfeer aan boord en betrokkenheid van de bemanning bij de hele rederij.

Stageprobleem door succesvolle campagnes
Jarenlang werd er aan jongeren getrokken om ze vaker te laten kiezen voor een nautische opleiding, maar nu lijkt het bedrijfsleven het tempo niet te kunnen bijhouden. Er is een tekort aan stageplaatsen bij Nederlandse reders ontstaan. Het is even pas op de plaats met publiekscampagnes, maar baangarantie in deze sector blijft.

Moderne arken van Noach
Het is een tak van de maritieme sport waar maar weinig aandacht voor is, maar rederij Vroon is er goed in: het vervoer van vee over grote afstanden. Het begon met een omgebouwde tanker, nu zijn het schone, innovatieve, in Nederland ontworpen schepen met verticale boeg, en met volop aandacht voor het welvaren van de lading. Hoe ontwikkelden deze moderne arken van Noach zich de afgelopen zestig jaar?

Deel deze pagina

Partners Maritiem Nederland