Inhoud Maritiem Nederland 7 - 2014

Thema Duurzaamheid en LNG

In deze editie onder meer de volgende onderwerpen:

Interview met Wim Postma, kapitein Matz Maersk - Stel, je komt van de zeevaartschool, wat is dan je uiteindelijke droom? Voor kapitein Wim Postma van de 'Matz Maersk' Triple-E is dat het vertrouwen dat Maersk in hem stelde om gezag te voeren over het grootste containerschip ter wereld. Samen met zijn Nederlandse machinist stond hij Maritiem Nederland te woord aan boord. 

Maritiem topoverleg voor één loket - De maritieme sector wil één loket in politiek Den Haag om kwesties betreffende wet- en regelgeving aan te kaak te stellen. Dat thema stond centraal bij het maritieme topoverleg dat kort voor de Wereldhavendagen werd gehouden. Politici, ambtenaren en de sector waren het er op 4 september over eens: dat loket komt er. Maar wordt er het komende jaar boter bij de vis gedaan? Dat is de grote vraag.

Duurzaamheid bij de marine - Een marineschip is niet voor watjes. Het moet overal ter wereld operationeel kunnen zijn en dus is aankloppen in een haven in conflictgebieden en vragen of je LNG kan bunkeren nog geen optie. Wat dat betreft zal de marine altijd achter de burgerscheepvaart aan lopen. Maar als het gaat om gedrag bij de bemanning en diesel-elektrische voortstuwing zet de Koninklijke Marine grote stappen.

Deel deze pagina

Partners Maritiem Nederland