Inhoud Maritiem Nederland 6 - 2016

Maritiem Nederland 6 - 2016

In deze editie onder meer de volgende onderwerpen:

Interview met Dertje Meijer, scheidend CEO Havenbedrijf Amsterdam
Hoe liggen terreinen voor kolenoverslag en terminals voor aardolieproducten er over dertig jaar bij? En zet de nieuwe zeesluis bij IJmuiden de deur op een kier om toch weer een bescheiden diepzee containerlijndienst binnen te halen? Volgens scheidend CEO van Havenbedrijf Amsterdam Dertje Meijer zijn er na de verzelfstandiging en het besluit rond de bouw van de nieuwe zeesluis nog volop uitdagingen voor de Amsterdamse haven.

De Noordzee als batterij
Met offshore windparken die steeds verder op zee belanden, worden leeg rakende gasvelden en offshore windparken wellicht goede buren van elkaar. Volgens de NAM kan offshore windenergie, wanneer er weinig vraag naar is aan land, ingezet worden om waterstof of methaan te produceren. Hierna kunnen lege gasvelden als opslag dienen.

Slimme schepen met slimme technologie
Een van de twee hoofdthema’s op de SMM-beurs in de Hamburger Messe is de toenemende digitalisering van de scheepvaart. Het tweede hoofdthema is uiteraard schone technologie. Maritiem Nederland bezocht de persconferentie enkele maanden voor de beurs, en tekende een fraaie technische en economische vooruitblik op de beurs op. Met 2.100 exposanten en 50.000 bezoekers is de SMM de grootste maritieme vakbeurs van Europa.

Deel deze pagina

Partners Maritiem Nederland