Inhoud Maritiem Nederland 6 - 2014

Thema Scheepsbouw en -reparatie

In deze editie onder meer de volgende onderwerpen:

Interview met Keesjan Cordia - Een schip laten bouwen, 250 miljoen euro investeren, terwijl er nog geen contract was afgesloten voor het schip. “Dat was een game changer in de offshore”, aldus managing director van Workfox Keesjan Cordia. Maar hoe verder de plannen voor het jack-up schip ‘Seafox 5’ vorderden, hoe meer Workfox en investeerder Keppel ervan overtuigd raakten dat ze bulls eye gingen gooien met dit schip.

Gouden tijden voor retrofit - Als alle reders doen wat ze moeten doen en hun schepen aanpassen aan de nieuwe milieueisen voor ballastwater en zwavel, breken er de komende jaren gouden tijden aan voor (reparatie)werven en maritieme toeleveranciers. Het gaat in deze zogeheten retrofitmarkt om maar liefst tientallen miljarden euro’s aan omzet waar ook Nederlandse bedrijven, Damen voorop, graag een aandeel in willen hebben.

Van kotter tot megajacht - Zowel de lokale visserman met een te repareren kotter als de KLPD met het onderhoud aan patrouilleboten zijn klant bij Balk Shipyard. Maar directeur Daan balk wordt ook naar exotische oorden gevlogen met privéjets wanneer een megajacht in de problemen zit. De apotheose van de werf is wel de afbouw van het ruimt 60 meter lange zeilschip ‘Mikhail S. Vorontsov’.

Deel deze pagina

Partners Maritiem Nederland