Inhoud Maritiem Nederland 5 - 2014

Thema Baggeren

In deze editie onder meer de volgende onderwerpen:

Interview met Cor Vis - Geen marmeren receptie, maar werkschoenen op de vloer en modderige jassen aan de kapstok. De Vis Groep is een middelgrote baggeraar, die zijn oorsprong vond in een tractor met een baggerpomp waarmee directeur Cor Vis de sloten in de Krimpenerwaard uitbaggerde. "Door het vele papierwerk is het wel moeilijker geworden in deze business."

De grootste baggeraars ter wereld - De grote investeringen van Boskalis en Van Oord in respectievelijk overnames van offshore bedrijven en materieel voor de offshore windindustrie hebben hun weerslag op de oorspronkelijke core business, het feitelijke baggeren. De grootste baggeraars komen allang niet meer uit Nederland. Iets om ons over achter de oren te krabben?

Geluk baggert in de bergen - Niet alleen sjeiks die megalomane landaanwinningsprojecten willen realiseren denken aan Nederland als baggerland bij uitstek. Ook bergbewoners roepen de Nederlandse expertise in. Zo heeft Aannemingsbedrijf Geluk uit Doetinchem zich toegelegd op het op diepte houden van stuwmeren tot op 2000 meter hoogte. Een zuiger over een puinweg naar boven rijden is geen sinecure.

Deel deze pagina

Partners Maritiem Nederland