Inhoud Maritiem Nederland 4 - 2014

Thema Binnenvaart

In deze editie onder meer de volgende onderwerpen:

Interview met Ben Maelissa - Danser realiseert dit voorjaar het eerste containerschip op LNG. Dat kost de ondernemers de nodige hoofdbrekens. Waren de uitdagingen vooral technisch van aard, of waren beleidsmakers nog niet klaar voor wat er technisch al jaren haalbaar is? Ben Maelissa licht toe waarom het bedrijf niet simpelweg voor de goedkoopste optie is gegaan.

Verantwoord vissen - Directeur Johan Baaij van P.A. Baaij en Zn viste als een van de eersten met de innovatieve pulstechniek en inmiddels heeft zijn bemanning het aardig onder de knie. Naast innoveren moet de sector ook weer zijn verhaal vertellen. "Zelfs in Tholen weten ze niet beter of vis komt uit het vriesvak."

Serious gaming in de binnenvaart - Het is nu aangetoond dat meer samenwerking tussen binnenvaartondernemingen blijkt te werken. Binnen het Impuls Dynamisch Verkeersmanagement Vaarwegen project is gebruikgemaakt van een realistische managementgame. Het resultaat? Als je een beetje afstand neemt en kijkt hoe alle goederen het beste over het land verdeeld kunnen worden, zou er een veel grotere rol voor de binnenvaart zijn weggelegd.

Deel deze pagina

Partners Maritiem Nederland