Inhoud Maritiem Nederland 4 - 2016

Thema Scheepsbouw

In deze editie onder meer de volgende onderwerpen:

Interview met Marco Hoogendoorn, manager Holland Shipyards
Marco Hoogendoorn legt uit wat het betekent om projecten onder hoge tijdsdruk te bouwen. Zo ligt er momenteel een hybride sleepboot op de helling in Hardinxveld-Giessendam, vol met baanbrekende innovaties betreffende de voortstuwing. Ook verhuurt het bedrijf accommodatie aan de offshore en berging. Zo had het bedrijf een aandeel in de berging van de ‘Costa Concordia’ en ondersteunt het de bouw van offshore windparken.

110 Jaar KNV Onze Vloot: de blik op de horizon
Dit jaar bestaat de Koninklijke Nederlandse Vereniging ‘Onze Vloot’ 110 jaar. Maritiem Nederland staat deze maand in een speciaal 8-pagina tellend katern stil bij opmerkelijke feiten uit de historie van de vereniging, maar kijkt ook vooruit. Verschillende gastauteurs gaan in op de toekomst van de Koninklijke Marine en de toekomst van het maritieme cluster in Nederland.

Vernieuwde Panamakanaal nadert voltooiing
Deze zomer, 102 jaar nadat het eerste schip de oversteek tussen de twee grootste oceanen maakte, gaan de nieuwe vergrote sluizen van het Panamakanaal open. Wat betekent dit voor de wereldhandel over zee? Wat is het Nederlandse en Belgische aandeel in deze verbouwing? En is het met de lage olieprijs niet goedkoper om om Kaap Hoorn te varen?

Deel deze pagina

Partners Maritiem Nederland