Inhoud Maritiem Nederland 4 - 2015

Thema Scheepsbouw

In deze editie onder meer de volgende onderwerpen:

Hoop voor marinebouwers
Minister Hennis-Plasschaert probeert de aanschaf van nieuwe onderzeeboten met steun van haar eigen VVD de Kamer door te loodsen. PvdA geeft geen reactie op het langetermijnbeleid bij defensie. Volgens CDA’er Raymond Knops hoeft de Nederlandse marinebouw niet bang te zijn voor nieuwe orders, maar moeten we wel de samenwerking met andere landen opzoeken.

Vlaamse Zulu’s komen naar Nederland
Hij wil een hele vloot van twintig of meer catamarans laten bouwen die pallets of big bags in de Benelux en Noord-Frankrijk gaan vervoeren over het water. De zogenaamde Pallet Shuttle Barge (PSB) van Antoon van Coillie van Blue Line Logistics moet de concurrentie met het vervoer over de weg aangaan en vrachtwagens van de weg halen. Maar vergelijk zijn catamarans niet met de traditionele binnenvaart.

Sluis Terneuzen op de schop
De sluis bij Terneuzen, die vervolgens via een 32 km lang kanaal toegang geeft tot de haven van Gent, moet drastisch op de schop om mee te groeien met de schaalvergroting. Bochten moeten verruimd worden, het kanaal over de volle breedte uitgebaggerd en de sluizen vergroot tot de formaten van die van het Panamakanaal. Gent wil de grootste graanhaven van Europa blijven.

Deel deze pagina

Partners Maritiem Nederland