Inhoud Maritiem Nederland 3 - 2017

Maritiem Nederland 3 - 2017

In deze editie onder meer de volgende onderwerpen:

Interview met Edwin Lokkerbol, directeur Vereniging van Waterbouwers
Hoe voorkom je dat Rijkswaterstaat en de waterschappen uitsluitend op prijs aanbesteden als het gaat om waterveiligheid in dit land? Het is een voortdurend terugkerende klacht uit de waterbouwindustrie dat ze vaak aan tafel zitten met inkoopmanagers en juristen, wanneer ze het over de technische aspecten van waterveiligheid moeten hebben. Niet het contract en de cijfers, maar het contact en de kwaliteit moeten centraal staan.

Bierboot op waterstof
Wat komt er na LNG? Waterstof? Als dat uiteindelijk gaat gebeuren, dan heeft Concordia Group reeds een ontwerp in huis om deze schepen te bouwen. De werf bouwt voor NedCargo, verantwoordelijk voor het transport van Heineken over de Gouwe, een dieselelektrisch schip. Een schip dat snel omgebouwd kan worden om op waterstof te gaan varen.

Maritiem regeerakkoord
Welke maritieme onderwerpen moeten we terugzien in het regeerakkoord? Wij nemen de vrijheid om de maritieme paragraaf van het regeerakkoord alvast te schrijven, zodat politici zich druk kunnen maken om complexe partijpolitiek, de zorg, pensioenen en immigratie.

Deel deze pagina

Partners Maritiem Nederland