Inhoud Maritiem Nederland 3 - 2016

Thema Zeevaart

In deze editie onder meer de volgende onderwerpen:

Interview met Diek Parlevliet, CEO Parlevliet en Van der Plas
Het Katwijkse familiebedrijf Parlevliet en Van der Plas investeert de komende jaren 100 miljoen euro in twee nieuwe trawlers, een modernisering van de garnalenverwerkingsfabriek van Heijploeg en een nieuw koelhuis in IJmuiden. Parlevliet gaat in op de vraag hoe je een familiebedrijf managet voor de volgende generatie en niet voor winstbejag op korte termijn.

Hoe presteert de Nederlandse vlag?
Het Nederlandse vlaggenregister doet het goed in vele internationale lijstjes. Er vinden weinig aanhoudingen en incidenten plaats met Nederlandse schepen. Toch is er ruimte voor verbetering, maar in een andere tak van sport dan netjes varen. Procedures betreffende het invlaggen van schepen en service vanuit de overheid richting zeeschepen moet verbeteren.

Innovaties onder water
Hoe zien de vrachtschepen van de toekomst eruit? Volgens sommige ontwerpers zou er eens kritisch naar het bovenwatergedeelte gekeken moeten worden, omdat windvang nog een ondergeschoven kindje is. Volgens Guus van der Bles van Conoship zit de handtekening van ontwerpers van toekomstige schepen onder water. En gaat in de zeevaart functionaliteit altijd boven esthetiek?

Deel deze pagina

Partners Maritiem Nederland