Inhoud Maritiem Nederland 3 - 2015

Thema Jachtbouw & Innovatie

In deze editie onder meer de volgende onderwerpen:

Interview met Frank Mulder, oprichter Mulder Yacht Design
Mulder Yacht Design maakte met het ontwerp van hele snelle jachten grote naam op het gebied van luxe en comfortabele boten. Maar daar kan de schoorsteen van het familiebedrijf niet van roken. Er is in deze industrie blijvende aandacht voor langzamere, ruime en luxe superjachten. Toch gaat Frank Mulder in op de vraag of het nog sneller kan dan de 67 knopen die superjacht ‘World is not enough’ aan kan tikken.

LNG op middellange termijn
Zie het als fietsen met zijwieltjes. Als een kleintje het eenmaal goed kan, kunnen de zijwieltjes weg. Zo verging het ook met de eerste LNG-binnenvaartschepen. Het begon met voorzichtigheid op het gebied van regelgeving en tanken, nu lijken die hobbels weg te vallen. Ondernemer Peter Goedvolk participeert in de eerste LNG-bunkertanker in Rotterdam, en ziet LNG op middellange termijn een vlucht nemen.

Wat groot is, kan groter
Wie een ruime portemonnee heeft, alleen het beste van het beste wenst en een custom build superjacht wenst, eindigt waarschijnlijk bij Oceanco in Alblasserdam. De werf heeft zeven jachten in aanbouw en heeft net een droogdok van 150 bij 32 meter in gebruik genomen. Het grootste schip nu in aanbouw is 108 meter lang, maar de werf verwacht in de komende jaren naar de 140 meter te gaan.

Deel deze pagina

Partners Maritiem Nederland