Inhoud Maritiem Nederland 2 - 2016

Thema Carrière

In deze editie onder meer de volgende onderwerpen:

Interview met Remko Kloos, HR manager Anthony Veder
Bij rederij Anthony Veder ziet een 25 jaar oud schip er nog als nieuw uit. Strak in de verf, zonder achterstallig onderhoud. Volgens Remko Kloos kan dat alleen met goed opgeleid en gemotiveerd personeel. Het bedrijf groeit, heeft een nieuwe LNG-tanker in aanbouw en nam onlangs schepen over. Het bedrijf zit in een groeimarkt. Hoe komen ze aan hun gemotiveerde kantoorpersoneel? En waar haal je gekwalificeerde bemanning vandaan?

Vurig pleidooi voor onderzeeboten
Half februari werd een publieksbijeenkomst in Perscentrum Nieuwspoort georganiseerd met de titel ‘Onbekend maakt onbemind? Nut en noodzaak van de Nederlandse onderzeedienst in de wereld’. Dit met het oog op het vervangingsprogramma van de Nederlandse Walrus-klasse onderzeeboten. Een vurig pleidooi voor deze miljardeninvestering in veiligheid op zee volgde.

Toonaangevend in deep sea mining
Deze maand startte een nieuw door de EU gesubsidieerd project ten behoeve van deep sea mining. In eerdere projecten is al onderzocht hoe je waardevolle mangaanknollen van 5.000 meter diepte naar boven moet halen. Nu richt het onderzoek zich op de duikrobots die het materiaal naar het verticale transportsysteem brengen. Wat zijn de uitdagingen?

Deel deze pagina

Partners Maritiem Nederland