Inhoud Maritiem Nederland 2 - 2015

Thema Offshore

In deze editie onder meer de volgende onderwerpen:

Interview met Fleur Loef, algemeen directeur Auxilium Offshore
Fleur Loef is sinds een jaar directrice van het in 2010 opgerichte Auxilium Offshore. Het bedrijf specialiseert zich met zeven man vast personeel en een flexibele schil van zelfstandige offshore specialisten in projectontwikkeling, systeemintegratie en het begeleiden van de bouw van ROV’s. Vooral dat laatste is vak apart.

Een schip voor landrotten
Maritiem Nederland voer mee op de Kroonborg van rederij Wagenborg dat de komende tien jaar onderhoudswerkzaamheden voor de NAM gaat uitvoeren. Aan boord zullen diverse technici, niet noodzakelijkerwijs met een nautische achtergrond, bivakkeren. Door een slim ontwerp en innovatieve voortstuwing ligt dit schip stabiel in het water, ook bij zware zeegang. Geschikt voor landrotten dus.

150 jaar Noordzeekanaal
Dit voorjaar is het 150 jaar geleden dat de eerste schop de grond in ging voor de aanleg van het Noordzeekanaal. Gewapend met schop en kruiwagen duurde de bouw elf jaar en kostte 27 miljoen gulden, een enorm bedrag destijds. Het kanaal en de diverse uitbreidingen ervan hebben ervoor gezorgd dat Amsterdam uiteindelijk de aansluiting met de grootste havens van Europa heeft behouden.

Deel deze pagina

Partners Maritiem Nederland