Inhoud Maritiem Nederland 10 - 2016

Maritiem Nederland 10 - 2016

In deze editie onder meer de volgende onderwerpen:

Kennisontwikkeling voor grote windparken
ECN en het KNMI zijn dit najaar een samenwerking gestart om de golfslag en windsterktes op de beoogde offshore windlocaties op het Nederlandse continentale plat in kaart te brengen voor de bouw van grote offshore windparken. Het voordeel van een wat late grootschalige inzet op offshore wind, is de mogelijkheid om de grootste en meeste efficiënte windmolenparken op zee te bouwen. 

Kraanschepen op LNG
Het grootste kraanschip ter wereld van Heerema Marine Contractors gaat varen op LNG. Dat is een bijzondere keuze, want de schepen werken vaak in afgelegen gebieden en zwaar hijswerk terwijl een schip dat op DP vaart grote piekvermogens van de gensets vergt. Een slim ontwerp maakt het toch mogelijk.

Superjachten onder Nederlandse vlag
Nederland is een wereldspeler bij de bouw van innovatieve superjachten, maar daar blijft het tot op heden bij. Voor bemanningszaken, onderhoud en andere dienstverlening komen eigenaren vaak uit bij bedrijven buiten Nederland. Ook varen jachten van de allerrijksten vaak niet onder Nederlandse vlag. Dat moet anders volgens een nieuw initiatief van HISWA Vereniging.

Deel deze pagina

Partners Maritiem Nederland