Inhoud Maritiem Nederland 10 - 2015

Thema Marine

In deze editie onder meer de volgende onderwerpen:

Interview met Jeroen de Jonge, business director naval programs TNO Defensie
Met een levensduur van een marineschip van ongeveer dertig jaar is het van het grootste belang om tijdens die periode het kennisniveau op peil te houden. “Wanneer je uiteindelijk een eenmalige keuze moet maken voor een nieuw marineschip, moet je die keuze goed voorbereiden.”

'Wij zijn gewoon aan tafel blijven zitten'
Deze zomer ging Royal Imtech failliet, maar de succesvolle maritieme tak startte spoedig door onder de naam RH Marine Group. Het bedrijf is bij langlopende defensiecontracten gewoon aan tafel blijven zitten. Ze zijn gespecialiseerd in het integreren van alle elektrische systemen aan boord. Nieuwe onderzeeboten en de HVAC installatie aan boord van vliegdekschepen spreken tot de verbeelding.

De kunst van luchtverdediging
Dit najaar werd de SMART-L ELR radar getest. Nederlandse marineschepen zijn in staat om inkomende ballistische raketten van grote afstand te zien aankomen. Met behulp van NAVO-partners kunnen vijandelijke ballistische raketten uit de lucht geschoten worden. Maritiem Nederland sprak met de commandant van ‘Zr. Ms. De Zeven Provinciën’.

Deel deze pagina

Partners Maritiem Nederland