Inhoud Maritiem Nederland - 2016

Thema Havens en Infrastructuur

In deze editie onder meer de volgende onderwerpen:

Interview met Roland van Veen, CEO Scheepswerf VeKa
Scheepswerf VeKa heeft de crisis gevoeld, maar de focus is nu volledig op nieuwbouw gericht en de orderportefeuille vult zich. Duwboten voor Paraquay, een specialistisch schip dat voer voor zalmkwekerijen vervoert en LPG-tankers. VeKa mocht 2015 afsluiten met een klapper: de bouw van vijftien op LNG varende binnenvaarttankers die voor Shell in het ARA-gebied aardolieproducten gaan distribueren.

Op safari door de haven
Wat hebben hutkoffers vol milieueffectrapportages en natuurcompensatie opgeleverd voor de flora en fauna in de haven? Maritiem Nederland ging op havensafari met experts van de havenbedrijven van Rotterdam en Amsterdam. Zij gaan in op de kwaliteit van water en lucht, en laten zien hoe zware industrie en grote schepen hand in hand kunnen gaan met fraaie recreatiegebieden.

Den Helder Marine, offshore of visserij?
Eerst kwam en ging de vissershaven, later bezat de Koninklijke Marine nog tientallen grote schepen, toen kwam de offshore olie- en gasindustrie. En nu blijft de olieprijs maar kelderen en heeft de Koninklijke Marine minder schepen. Waar zet Den Helder de komende jaren op in?

Deel deze pagina

Partners Maritiem Nederland