Inhoud Maritiem Nederland 1 - 2015

Thema Noord-Nederland

In deze editie onder meer de volgende onderwerpen:

Interview met Harm Post, directeur Groningen Seaports:
Of het plan voor een LNG-terminal in Noord-Nederland uit de ijskast wordt gehaald, hangt van verschillende factoren af. Opent Japan zijn kerncentrales weer? Draait Poetin de gaskraan dicht? Schroeft Henk Kamp de productie van het Groningse gasveld omlaag? Volgens Harm Post, directeur Groningen Seaports, is er een duidelijk antwoord op deze vragen die hij hier voorlegt: een LNG- terminal in Groningen.

Op weg naar nieuwe orders
De zestig lassers, pijpenfitters en bankwerkers van Barkmeijer Shipyards uit Stroobos hebben momenteel hun handen vol aan de bouw van een groot baggerschip en de afbouw van een drogeladingschip. Maar de 25 kantoormedewerkers zijn al druk bezig met de periode daarna. Wat wordt het volgende project? En moet er een buitendijkse locatie komen voor de werf?

Eerste van vele 19.000 TEU schepen
De CSCL Globe luidde op 11 januari de eerste van vele aankomsten van 19.000 TEU containerschepen in de Rotterdamse haven in. Maersk zette de toon anderhalf jaar geleden door twintig schepen van soortgelijke afmetingen in de markt te zetten. Nu volgt de rest. Wat wordt de volgende grote stap? Zijn er beperkingen om nog groter te bouwen?

Deel deze pagina

Partners Maritiem Nederland