Inhoud Maritiem Nederland

Editie 8 van 2017 heeft als thema Europort 2017

In deze editie onder meer de volgende onderwerpen:

Scheldt River vol met innovaties

Eind september is de sleephopperzuiger Scheldt River van DEME gedoopt. De Scheldt River is het tweede baggerschip van de Belgische baggeraar dat zowel op LNG als diesel kan varen. Het schip heeft een hopperinhoud van 8400 kuub en is uitgerust met verschillende innovaties om de uitstoot verder te beperken en het brandstofverbruik te verminderen.

 Onbemand mijnen jagen

Een twaalf meter lang vaartuig dat op afstand onderzeeërs kan opsporen en mijnen kan vernietigen. Dat is de Seagull 301 van het Israëlische bedrijf Elbit Systems. De Nederlandse bedrijven De Haas Maassluis en Ginton Naval Architects leverden een belangrijke bijdrage aan de bouw van dit onbemande en op afstand te besturen vaartuig.

 Luxer, groter, comfortabeler

Kort voor de eerste proefvaart op 26 augustus bezocht Maritiem Nederland de ‘MSC Seaside’ op de Fincantieri werf in Monfalcone, Noord Italië. Wij kregen een rondleiding op dit moderne schip, van een geheel nieuwe klasse. Maar waar zijn de Nederlandse toeleveranciers? “We werken met een keiharde deadline: het moet in één keer goed.”

Deel deze pagina

Partners Maritiem Nederland