Zeevaart

© Wärtsilä

 • Anthony Veder werkt samen met Bunker Connect

  Gastankerrederij Anthony Veder is een samenwerking aangegaan met Bunker Connect voor de inkoop en het management van bunkercapaciteit in de havens in het ARA-gebied (Amsterdam-Rotterdam-Antwerpen).

  Verder lezen ›

 • Redwise neemt specialisten over van Royal Dirkzwager

  Sinds deze zomer maken veertien Noordzeeloodsen deel uit van Redwise. De maritieme dienstverlener in Huizen nam deze specialisten over van Royal Dirkzwager. “Noordzeeloodsen vormen een welkome aanvulling op onze dienstverlening”, zegt directeur Willem-Jan Hamers van Redwise Maritime Services. “Wij zijn blij dat wij als Nederlandse nichespeler nu ook deze specialiteit in huis hebben.”

  Verder lezen ›

 • Huisman levert twee 1.100mt kranen voor Happy Star

  Huisman heeft twee 1.100mt Heavy Lift Mast kranen geïnstalleerd op de Happy Star van BigLift. Het gaat om een upgrade van de bestaande kranen op het schip.

  Verder lezen ›

 • The Ocean Cleanup te water

  Na 273 tests met zes prototypen en schaalmodellen gaat op zaterdag 8 september The Ocean Cleanup te water. Deze buisvormige drijver met vangnet is ontwikkeld door Delftenaar Boyan Slat (24) en zijn bedrijf in Rotterdam.

  Verder lezen ›

 • Nutteloze speedboten voor de Kustwacht

  Door een verkeerd geformuleerde Europese aanbesteding, zit Rijkswaterstaat nu met twee nutteloze Italiaanse speedboten twv een miljoen euro opgescheept.

  Verder lezen ›

 • 'Aantal technologische claims in scheepvaart zal toenemen'

  Schades bij grote schepen zijn de afgelopen tien jaar met meer dan één derde (38%) gedaald. Tegenover de dalende schadetrend staan nieuwe risico's door cyber, klimaat en 'human failure'. Verzekeraars verwachten meer schades door cyberincidenten en technische defecten, blijkt uit de AGCS Safety & Shipping Review 2018.

  Verder lezen ›

 • MARIN onderzoekt windenergie voor scheepvaart

  Onderzoeksinstituut MARIN begint een tweetal onderzoeksprojecten (zogeheten joint industry projects) die gericht zijn op het faciliteren van windenergie voor grote schepen, als onderdeel van de inspanningen om te komen tot CO2-reductie in de scheepvaart. Het eerste project, Wind-Assisted Ship Propulsion, wordt ondernomen in samenwerking met het American Bureau of Shipping (ABS), dat wereldwijd standaarden zet voor de scheepsbouw.

  Verder lezen ›

 • Spliethoff zet vaart achter installatie scrubbers op haar vloot

  De Floragracht is het 24ste schip in de vloot van Spliethoff Group dat is uitgerust met een scrubber. In de komende periode zullen nog dertig schepen van de rederij volgen. Met een scrubber voldoen de schepen aan de SOx-maatregel van de IMO die per 1 januari 2020 van kracht wordt.

  Verder lezen ›

 • Drie kanshebbers voor KVNR Shipping Award 2018

  De jury van de Maritime KVNR Shipping Award heeft drie nominaties bekend gemaakt: het Duurzame Inzetbaarheidsbeleid van het Nederlands Loodswezen, de Carrousel Rave Tug van Multraship & Novatug en de Windcat MK3.5 vessels van Windcat Workboats.

  Verder lezen ›

 • Nieuw logo KVNR getuigt van trots en dynamiek

  Tijdens de algemene ledenvergadering in Lelystad heeft de KVNR haar nieuwe logo onthuld. Het nieuwe logo en de bijbehorende huisstijl getuigen van een trotse en dynamische sector die klaar is voor de toekomst.

  Verder lezen ›

 • Deel deze pagina
  Betabanen

  Partners Maritiem Nederland