Zeevaart

© Wärtsilä

 • 'Brede toepassing WML desastreus voor concurrentiepositie reders'

  Het recente oordeel van de Raad van State dat de Wet Minimumloon (WML) van toepassing is op havensleepwerk in de haven van IJmuiden, kan volgens KVNR-directeur Annet Koster "desastreuze gevolgen" hebben voor de concurrentiepositie van Nederlandse reders.

  Verder lezen ›

 • KVNR-lid aan het woord

  In de actualiteitenrubriek ‘KVNR-lid aan het woord’ komt telkens een rederij aan hetwoord die lid is van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders. Minder vermogen, efficiënter varen en smart shipping, dat is de lijn die Wagenborg aanhoudt in de energietransitie. “En ondertussen heel hard nadenken en testen doen met alternatieven.” Vlootdirecteur Theo Klimp over de huidige bijzondere tijd en het belang van de KVNR.

  Verder lezen ›

 • NML Column

  "Nederlandse reders maken zich zorgen of ze door het voldoen aan de verplichting
  om mensen in nood te helpen de veiligheid van schip en bemanning nog wel kunnen waarborgen", schrijft Annet Koster, directeur van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KVNR) in haar column.

  Verder lezen ›

 • Wet maakt geen eind aan de piraterij

  Nederlandse reders mogen naar verwachting vanaf eind van het jaar particuliere beveiligers aan boord meenemen, maar de vraag is in hoeverre dit Nederlandse schepen en zeevarenden nu echt meer bescherming biedt tegen piraterij. Het maakt in ieder geval geen einde aan de piraterij en voorkomt niet dat schepen worden gekaapt en bemanningen worden gekidnapt zoals vorig jaar nog gebeurde met de elf bemanningsleden van het Nederlandse vrachtschip FWN Rapide van de Groningse rederij ForestWave.

  Verder lezen ›

 • Rijkswaterstaat assisteert bij oefening oliebestrijding op zee

  Dinsdag 16 en woensdag 17 april vindt op de Noordzee een internationaal wetenschappelijk onderzoek naar oliebestrijding plaats. Rijkswaterstaat zet drie schepen in tijdens de oefening. 

  Verder lezen ›

 • Met bio-HFO op koers naar schoner imago

  In vier jaar tijd heeft GoodFuels zich ontwikkeld tot marktleider op het gebied van bio-MGO. Met Ikea als lighthouse klant hoopt de ‘groene olieboer’ een zelfde positie te bereiken voor de in eigen huis ontwikkelde bio-HFO. What’s next? “De markt is ongelooflijk groot”, zegt oprichter en ceo Dirk Kronemeijer. “We mogen blij zijn als we alles bij elkaar kunnen schrapen om af te komen van misschien wel de vieste brandstof die de mensheid ooit heeft gemaakt.”

  Verder lezen ›

 • 3D-scan optimaliseert keuze voor juiste scrubber

  ingenieursbureau Iv-Consult heeft een 3D-scan-werkmethode ontwikkeld waarmee VDL-AEC en reders de juiste scrubberinstallatie aan boord van schepen krijgen.

  Verder lezen ›

 • Spliethoff breidt vloot uit met tien schepen

  Rederij Spliethoff Group haar haar vloot uitgebreid met vier multipurpose tween deck vessels en zes heavy lift vessels. De tien schepen zijn afkomstig van Hansa Heavy Lift en varen (of gaan varen) onder Nederlandse vlag.

  Verder lezen ›

 • KVNR-lid aan het woord

  In de actualiteitenrubriek ‘KVNR-lid aan het woord’ komt telkens een rederij aan hetwoord die lid is van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders. ‘Connecting Europe for a sustainable future’, is de visie van Stena Line en verduurzamen staat volgens Annika Hult, Trade Director North Sea van Stena Line, bij het bedrijf hoog aangeschreven.

  Verder lezen ›

 • Duurzame bio-stookolie maakt opgang in containerscheepvaart

  Ikea Transport & Logistics Services, containerrederij CMA CGM en GoodShipping Program beginnen met steun van Havenbedrijf Rotterdam een proef met duurzame bio-stookolie in de containerscheepvaart. "Reders kunnen vandaag al overstappen." 

  Verder lezen ›

 • Deel deze pagina
  Betabanen

  Partners Maritiem Nederland