Shipyard De Hoop
Fast Supply and Intervention Vessel 'Karina'. Foto: Shipyard De Hoop

©

Shipyard de Hoop bestaat 125 jaar. Het bedrijf is de afgelopen jaren vooral groot geworden door de bouw van diverse schepen voor de offshore industrie en riviercruiseschepen.

De werf heeft locaties in Foxhol (65 medewerkers) en Lobith (135 medewerkers). Daarnaast maakt De Hoop gebruik van een grote flexibele schil van meestal lokale toeleveranciers om pieken in de drukte op de werven op te vangen.

Shipyard De Hoop begint elk ontwerp met een schoon stuk papier en bouwt praktisch alleen op maat ontworpen schepen. Daartoe heeft de werf een eigen engineering afdeling en heeft ze veel van het productieproces (waaronder staal snijden, pijpen fitten en stoffering van het interieur) zelf in huis.

 • Heeft de olieprijs de bodem bereikt?

  Volgens het Internationaal Energie Agentschap (IEA) zijn de olievoorraden hoger dan verwacht. Op de productie van negentig miljoen vaten is er een overschot van twee miljoen. Goldman Sachs stelt als reactie daarop dat de olieprijs van 50 dollar/barrel nog wel vijftien jaar zo laag kan blijven. Sterker nog, zij achten zelfs een prijs van 20 dollar/barrel mogelijk. Komen met zulke prijzen offshore exploratie en exploitatie in de problemen en hoe gaan Nederlandse bedrijven dit te lijf?

  Verder lezen ›

 • Bouw tien PSV's voor ADNOC goed onderweg

  Deze zomer leverde Shipyard De Hoop de eerste uit een serie van tien platformbevrachters op aan Esnaad, een werkmaatschappij van de Abu Dhabi National Oil Company. Aan vijf zusterschepen wordt gelijktijdig gebouwd.

  Verder lezen ›

 • Zeven FSIV’s in aanbouw bij De Hoop

  Shipyard De Hoop bouwt momenteel aan zeven Fast Supply & Intervention Vessels voor Oceanografia. Bijzonder is de hybride voortstuwing, die uniek is voor dit soort kleinere snelle schepen.

  Verder lezen ›

 • ‘Wie koppijn heeft, verdient geld’

  In Nederland overleeft de scheepsbouw niet, omdat arbeid te duur is en er onvoldoende technici te vinden zijn. De scheepsbouw is conservatief en een gezond bedrijf moet groeien. Wie praat met Patrick Janssens, directeur-eigenaar van Scheepswerf De Hoop, ziet het ene na het andere conventional wisdom uit de scheepsbouwindustrie sneuvelen. “Er is niets mooiers dan het tegendeel bewijzen.”

  Verder lezen ›

 • PSV’s De Hoop krijgen Wärtsilä motoren

  De tien platformbevrachters die De Hoop in Lobith en Voxhol bouwt, leveren niet alleen werk op voor de 200 eigen medewerkers, maar ook de keten van toeleveranciers doet goede zaken.

  Verder lezen ›

 • Shipyard De Hoop tekent contract voor tien Platform Supply Vessels

  Shipyard De Hoop, met vestigingen in Lobith en Foxhol, gaat het het komende jaar druk krijgen. De werf had al niet te klagen over de orderportefeuille, nu komen daar tien platform supply vessels bij.

  Verder lezen ›

 • Deel deze pagina
  Betabanen

  Partners Maritiem Nederland