Offshore Wind

© Flying Focus

 • Tideway installeert 467 km lange offshore windkabel

  De installatie van de exportkabel door Tideway is een belangrijke mijlpaal in het Hornsea Project One offshore windmolenpark van Ørsted in het VK. Met een totale lengte van 467 km gaat het om de langste AC offshore windkabel die ooit werd geïnstalleerd.

  Verder lezen ›

 • Drijvend offshore wind fundaties installeren

  Fundaties van de volgende generatie offshore windturbines zullen steeds vaker drijvend geïnstalleerd worden in plaats van via jack-up schepen. “Wij hebben al nagedacht over fundaties die nog nooit geïnstalleerd zijn.”

  Verder lezen ›

 • Boskalis verwerft grootste kabellegcontract ooit

  Boskalis gaat kabels installeren voor de offshore netverbinding Ostwind 2. Het contract met het Duitse energiebedrijf 50Hertz voor het leggen van 270 km kabel heeft een waarde van meer dan 250 miljoen euro en is daarmee het grootste contract in zijn soort dat Boskalis ooit heeft verworven. 

  Verder lezen ›

 • Vissersbond schrijft visie 'Windmolenparken op zee'

  Deze week begint de bouw van Borssele I en II, het grootste offshore windpark ter wereld. De 8 megawatt-windmolens in dit park zijn hoger dan de Euromast (185 m) en hebben rotorbladen van 81 meter. De Nederlandse Vissersbond heeft grote zorgen over deze ontwikkeling, zo blijkt uit de visie 'Windmolenparken op zee'.

  Verder lezen ›

 • Damen Shiprepair Vlissingen bouwt mee aan topside Duits windpark

  Tien maanden na de start van de assemblage van het offshore substation voor windpark Deutsche Bucht in de productiehal van Damen Shiprepair Vlissingen (DSV) is de topside naar buiten gerold. De afbouw vindt plaats in de open lucht.

  Verder lezen ›

 • Natuurherstel onder water in windpark Luchterduinen

  In samenwerking met Natuur & Milieu, Stichting Noordzee en Eneco heeft Van Oord kooien met platte oesters en rifballen geïnstalleerd in windpark Luchterduinen. Doel van het project De Rijke Noordzee is het onderzoeken hoe natuurversterking en het opwekken van duurzame energie elkaar kunnen verrijken.

  Verder lezen ›

 • Maritime Energy Transition MET

  In 2019 organiseert Maritiem Nederland voor het tweede jaar het Maritime Energy Transition (MET) event.

  Verder lezen ›

 • Jan De Nul doopt offshore installatieschip Taillevent

  In de haven van Oostende kreeg Jan De Nul's nieuwe offshore installatieschip een nieuwe naam: Taillevent. Met twee installatieschepen verwacht de maritieme aannemer de offshore windsector nog beter en sneller te kunnen bedienen.

  Verder lezen ›

 • Sif en EEW SPC leveren funderingen voor Borssele 1+2

  Sif en het Duitse EEW Special Pipe Constructions gaan ieder de helft van de 94 funderingen leveren voor offshore windpark Borssele 1+2. Bij de inkoop heeft opdrachtgever Ørsted gekozen voor een mix van lokale en internationale leveranciers.

  Verder lezen ›

 • Eemshaven wordt tweede vestiging Bow Terminal

  Bow Terminal uit Vlissingen breidt haar offshore windactiviteiten uit met een nieuw logistiek knooppunt in de Eemshaven. In het oostelijk deel van de Eemshaven (Wilhelminahaven) heeft het bedrijf 22 ha grond aangekocht. 

  Verder lezen ›

 • Partners Maritiem Nederland