Offshore Wind

© Flying Focus

 • Groener naar de windmolens varen

  Onlangs kreeg Dok en Scheepsbouw in Woudsend de opdracht om twee nieuwe Crew Transfer Vessels te bouwen voor Windcat Workboats. Inmiddels heeft de scheepsbouwer al meer dan twintig van dergelijke CTV’s afgeleverd aan deze klant. Alewijnse Marine nam de afgelopen jaren telkens de elektrische installatie voor zijn rekening. Voor de drie partijen blijft het een uitdaging om de schepen veiliger, comfortabeler en milieuvriendelijker te maken.

  Verder lezen ›

 • DEME installeert funderingen en turbines Hornsea Two

  DEME Offshore heeft het contract verworven voor het transport en de installatie van 165 funderingen voor offshore windpark Hornsea Two van Ørsted in het VK. Daarnaast gaat de maritieme aannemer de 165 turbines in het windpark installeren. 

  Verder lezen ›

 • Goede kansen voor heien met waterkracht

  In april maakte IHC IQIP in Sliedrecht bekend dat het bedrijf gaat investeren in ‘Blue Piling’. Deze innovatieve technologie zorgt voor een flinke geluidsreductie bij het heien van monopiles voor offshore windturbines. Ook de vermoeiingschade is fors minder. “Wij zien goede kansen voor Blue Piling bij de bouw van nieuwe, grotere windturbines op de Noordzee”, zegt executive director Jan Albert Westerbeek.

  Verder lezen ›

 • Jack Up Barge biedt huisvesting personeel Van Oord Offshore Wind

  Jack Up Barge verzorgt de huisvesting en de catering voor werknemers van Van Oord Offshore Wind bij de aanleg van windpark Deutsche Bucht. Jack Up Barge zet hiervoor het platformschip JB-115 in, dat recent een vergelijkbare opdracht voltooide in het Deense Kriegers Flak.

  Verder lezen ›

 • Samenwerking Van Oord en AdBm bij reductie onderwatergeluid

  In samenwerking met TNO heeft Van Oord het door AdBm Technologies ontwikkelde Noise Mitigation System (NMS) getest. Van Oord gaat de technologie inzetten bij de bouw van toekomstige offshore windparken, waaronder windpark Borssele.

  Verder lezen ›

 • DEME doet onderzoek naar drijvend offshore windpark

  In opdracht van het Noorse energiebedrijf Equinor gaat de Belgische maritieme aannemer DEME Offshore onderzoek doen naar een drijvende betonnen infrastructuur voor het nog aan te leggen offshore windpark Hywind Tampen.

  Verder lezen ›

 • Boskalis gaat exportkabels leggen voor windpark Hornsea 2

  In opdracht van Ørsted gaat Boskalis de offshore exportkabels voor het offshore windpark Hornsea 2 aanleggen. Het contract heeft een waarde van ruim 100 miljoen euro en betreft drie exportkabelcircuits met een totale lengte van 380 km. Hornsea 2 bestaat uit 165 turbines en een maximumvermogen van 1,4 GW.

  Verder lezen ›

 • Van Oord installeert laatste turbine windpark Norther

  Op 25 april heeft Van Oord de laatste van de in totaal 44 windturbines van het Belgische offshore windpark Norther geïnstalleerd. 

  Verder lezen ›

 • Huisman levert 'leg encircling crane' voor jack-up schip Voltaire

  Huisman heeft een order ontvangen voor het design, de engineering, de bouw en levering van de hoofdkraan voor het nieuwe jack-up schip van Jan De Nul. Met deze kraan is de 'Voltaire' in staat de volgende generatie offshore windturbines te installeren.

  Verder lezen ›

 • IHC ontfermt zich over Blue Piling heitechniek

  IHC IQIP bundelt de krachten met Jasper Winkes, de ontwikkelaar van de heihamer met Blue Piling Technology. Hiermee kunnen heipalen voor windparken op zee worden geplaatst door middel van waterkracht in plaats van met een traditioneel stalen heiblok.

  Verder lezen ›

 • Partners Maritiem Nederland