Offshore Wind

© Flying Focus

 • De zee als krappe bouwplaats

  Wanneer je alle scheepvaartroutes en beoogde windenergievelden intekent, is het Nederlandse gedeelte van de Noordzee alweer bijna vol. Dus is het tijd voor studies naar efficiënt ruimtegebruik op zee, denkt onderzoeksinstituut Marin.

  Verder lezen ›

 • Reparatieklus voor Boskalis

  Boskalis gaat een deel van de inter-array-kabels van een offshore windpark vervangen en repareren.

  Verder lezen ›

 • Haven testlocatie voor prototype 12 MW windturbine

  GE Renewable Energy en Future Wind (een joint venture van Pondera Development en SIF) gaan deze zomer het eerste prototype van 's werelds grootste windturbine, de Haliade-X 12 MW, op de Maasvlakte installeren. 

  Verder lezen ›

 • Boskalis preferred contractor bij aanleg Schots windpark

  Boskalis is aangewezen als preferred contractor voor de aanleg van het Inch Cape offshore windpark voor de kust van Schotland. Het project omvat het transporteren en installeren ven de funderingen voor de windturbines, het offshore substation en de kabels. 

  Verder lezen ›

 • Boskalis verwerft Duitse kabelinstallateur Bohlen & Doyen

  Boskalis verwerft de offshore kabelinstallatieactiviteiten en het materieel van de Duitse onderneming Bohlen & Doyen GmbH (BoDo). Met deze overname versterkt het bagger- en bouwbedrijf zijn positie op het gebied van offshore kabelinstallatie en -reparatie in Duitsland.

  Verder lezen ›

 • EMS Maritime Offshore gaat helihaven Eemshaven exploiteren

  EMS Maritime Offshore (EMO), een dochter van de Duitse maritieme dienstverlener EMS, gaat de nieuw aangelegde helihaven in de Groningse Eemshaven exploiteren.

  Verder lezen ›

 • Tideway installeert 467 km lange offshore windkabel

  De installatie van de exportkabel door Tideway is een belangrijke mijlpaal in het Hornsea Project One offshore windmolenpark van Ørsted in het VK. Met een totale lengte van 467 km gaat het om de langste AC offshore windkabel die ooit werd geïnstalleerd.

  Verder lezen ›

 • Drijvend offshore wind fundaties installeren

  Fundaties van de volgende generatie offshore windturbines zullen steeds vaker drijvend geïnstalleerd worden in plaats van via jack-up schepen. “Wij hebben al nagedacht over fundaties die nog nooit geïnstalleerd zijn.”

  Verder lezen ›

 • Boskalis verwerft grootste kabellegcontract ooit

  Boskalis gaat kabels installeren voor de offshore netverbinding Ostwind 2. Het contract met het Duitse energiebedrijf 50Hertz voor het leggen van 270 km kabel heeft een waarde van meer dan 250 miljoen euro en is daarmee het grootste contract in zijn soort dat Boskalis ooit heeft verworven. 

  Verder lezen ›

 • Vissersbond schrijft visie 'Windmolenparken op zee'

  Deze week begint de bouw van Borssele I en II, het grootste offshore windpark ter wereld. De 8 megawatt-windmolens in dit park zijn hoger dan de Euromast (185 m) en hebben rotorbladen van 81 meter. De Nederlandse Vissersbond heeft grote zorgen over deze ontwikkeling, zo blijkt uit de visie 'Windmolenparken op zee'.

  Verder lezen ›

 • Partners Maritiem Nederland