Offshore Wind

© Flying Focus

 • DEME voltooit installatie exportkabel voor Belgisch offshore project

  Installatieschip 'Living Stone' van DEME heeft 85 km onderzeese exportkabel geïnstalleerd voor het Modular Offshore Grid van Elia. De kabel zorgt voor een verbinding met het station Stevin in Zeebrugge en het offshore substation van het Rentel windpark.

  Verder lezen ›

 • Omzet Fugro stijgt dankzij opdrachten wind op zee

  Fugro zag de omzet in het eerste halfjaar van 2019 met 6 procent stijgen tot 797 miljoen euro. De bodemonderzoeker haalde vooral meer opdrachten binnen voor wind op zee. 

  Verder lezen ›

 • Eerste Taiwanees windproject voor Heerema

  Heerema Marine Contractors (HMC) is voor de eerste keer betrokken bij de aanleg van een offshore windpark in Taiwan. De opdracht is verleend door de Taiwanese branche van Jan De Nul en betreft de installatie van 21 jacket-funderingen voor het Changhua-project.

  Verder lezen ›

 • Aanleg windpark Northwester 2 van start

  Projectontwikkelaar Parkwind en waterbouwer Jan De Nul zijn begonnen met de bouw van het zevende offshore windpark voor de Belgische kust. De zeebodem wordt klaar gemaakt voor de installatie van Northwester 2, een offshore windpark met een capaciteit van 219 MW.

  Verder lezen ›

 • Heerema bouwt mee aan eerste grote offshore windpark VS

  Heerema bouwt mee aan het eerste grote offshore windpark in de Verenigde Staten, voor de kust van Massachusetts, ter hoogte van Martha's Vineyard. Het 'Vineyard Wind LCC'-project ligt 14 mijl van de kust en zal 400.000 huishoudens en bedrijven van stroom voorzien.

  Verder lezen ›

 • Rapport geeft inzicht in benodigde competenties wind op zee

  Op 10 juli werd tijdens de Netherlands Offshore Wind Q-meeting het rapport ‘Werkgelegenheid Offshore Windenergie’ gepresenteerd. Het rapport geeft inzicht in de hoeveelheid mankracht en competenties die nodig zijn voor de uitrol van wind op zee in de jaren tot en met 2023. 

  Verder lezen ›

 • Vattenfall betaalt erfpacht voor aanleg Hollandse Kust 3 en 4

  Vattenfall gaat het tweede subsidieloze windpark op de Noordzee bouwen en exploiteren, op de kavels 3 en 4 van windenergiegebied Hollandse Kust (zuid). Het windpark moet in 2023 gereed zijn en bestaat uit 760 MW aan opgesteld vermogen. 

  Verder lezen ›

 • Groot windenergie-eiland minder efficiënt dan reeks kleinere 'hubs'

  Het idee van TenneT om één groot windenergie-eiland midden op de Noordzee aan te leggen en daar zoveel mogelijk windparken op aan te sluiten, is minder efficiënt dan gedacht. Het internationale North Sea Wind Power Hub-consortium komt tot de conclusie dat het slimmer is om een reeks kleinere 'windenergie hubs' te bouwen, die onderling en met de omringende landen kunnen worden verbonden.  

  Verder lezen ›

 • Groener naar de windmolens varen

  Onlangs kreeg Dok en Scheepsbouw in Woudsend de opdracht om twee nieuwe Crew Transfer Vessels te bouwen voor Windcat Workboats. Inmiddels heeft de scheepsbouwer al meer dan twintig van dergelijke CTV’s afgeleverd aan deze klant. Alewijnse Marine nam de afgelopen jaren telkens de elektrische installatie voor zijn rekening. Voor de drie partijen blijft het een uitdaging om de schepen veiliger, comfortabeler en milieuvriendelijker te maken.

  Verder lezen ›

 • DEME installeert funderingen en turbines Hornsea Two

  DEME Offshore heeft het contract verworven voor het transport en de installatie van 165 funderingen voor offshore windpark Hornsea Two van Ørsted in het VK. Daarnaast gaat de maritieme aannemer de 165 turbines in het windpark installeren. 

  Verder lezen ›

 • Partners Maritiem Nederland