Offshore Wind

© Flying Focus

 • Huisman levert 'leg encircling crane' voor jack-up schip Voltaire

  Huisman heeft een order ontvangen voor het design, de engineering, de bouw en levering van de hoofdkraan voor het nieuwe jack-up schip van Jan De Nul. Met deze kraan is de 'Voltaire' in staat de volgende generatie offshore windturbines te installeren.

  Verder lezen ›

 • IHC ontfermt zich over Blue Piling heitechniek

  IHC IQIP bundelt de krachten met Jasper Winkes, de ontwikkelaar van de heihamer met Blue Piling Technology. Hiermee kunnen heipalen voor windparken op zee worden geplaatst door middel van waterkracht in plaats van met een traditioneel stalen heiblok.

  Verder lezen ›

 • Kunstmatige riffen voor kabeljauw in Borssele 1+2

  Ørsted en Wageningen Marine Research werken samen in een project om kunstmatige riffen voor kabeljauw aan te leggen in offshore windpark Borssele 1+2. Volgend jaar worden de eerste riffen geplaatst. WMR zal in de periode van 2021 tot 2023 het ecologische effect monitoren.

  Verder lezen ›

 • DEME kiest lokale toeleveranciers voor Moray East windpark

  DEME Offshore, voorheen GeoSea, heeft de selectie van de Tier One-leveranciers bekendgemaakt voor het contract voor de funderingen van het offshore windpark Moray East. Veel van deze leveranciers zijn gevestigd in het Verenigd Koninkrijk.

  Verder lezen ›

 • Wind op zee en smart grids zetten Nederland op voorsprong

  Als we 'wind op zee' én onze slimme energie-infrastructuur op de juiste manier inzetten, kan Nederland een internationale koploper in de energietransitie worden. Dat stelt ingenieursadviesbureau Sweco in het rapport ‘The Limits to Renewable Energy’.

  Verder lezen ›

 • Projecten Offshore Wind stuwen omzet Van Oord

  Van Oord zag de omzet in 2018 toenemen met 350 miljoen euro toenemen tot 1,88 miljard euro. Het nettoresultaat kwam uit op 92 miljoen euro (2017: 78 miljoen). Vooral de projecten in Offshore Wind (+ 303 miljoen) stuwden de omzet. De maritieme aannemer nam bijna 500 nieuwe medewerkers aan.

  Verder lezen ›

 • Jan De Nul verzorgt kabelreparaties in Duitse wateren

  TenneT neemt Jan De Nul Group in de arm voor het herstel van de onderzeese hoogspanningskabels ten noorden van Bremerhaven. Binnen de contractperiode kan de netbeheerder Jan De Nul mobiliseren in geval van storingen of defecten aan de offshore hoogspanningskabels. 

  Verder lezen ›

 • Groot, groter, grootst in de Eemshaven

  Op 21 maart legde de 347 meter lange ‘Spectrum of the Seas’ aan bij Buss Terminal Eemshaven. Even later meldde zich de Boabarge 43 met aan boord een topside, een groot geel gevaarte dat als een soort stopcontact op zee gaat fungeren voor het windpark Deutsche Bucht.

  Verder lezen ›

 • MHI Vestas kiest Eemshaven voor onderhoud windparken

  De Deense windturbinefabrikant MHI Vestas kiest voor de Eemshaven als servicebasis voor het onderhoud en de exploitatie van de 33 turbines van offshore windpark Deutsche Bucht in het Duitse deel van de Noordzee.

  Verder lezen ›

 • Aeolus zorgt voor nieuw record Van Oord

  Deze week leverde het offshore windpark Norther voor de kust van Zeebrugge de eerste stroom. Zeven maanden na het plaatsen van de eerste fundatie is het windpark aangesloten op het Belgische energienet.

  Verder lezen ›

 • Partners Maritiem Nederland