Marine

©

Koninklijke Marine

13.000 banen
Bron van nieuwe technologie & Innovatie
Steeds meer taken laag in het geweldsspectrum
Website: Koninklijke Marine

Met de ingebruikname van de vier OPV's  (Ocean Going Patrol Vessel's) richt de Koninklijke marine zich meer en meer op taken lager in het geweldspectrum, zoals anti-drugs operaties en piraterijbestrijding. Nieuwe marineschepen zijn doorgaans een bron van nieuwe technologie en innovatie, waar het hele maritieme cluster uiteindelijk van meeprofiteert. Inmiddels is de Marine aan het nadenken over nieuw te bouwen onderzeeboten, en aan het inventariseren of de kennis en kunde voor de bouw ervan nog in Nederland aanwezig is.

 

 • Rob Verkerk nieuwe voorzitter Nederland Maritiem Land

  Stichting Nederland Maritiem Land (NML) heeft Rob Verkerk verkozen tot nieuwe voorzitter. De voormalige Commandant Zeestrijdkrachten is vanaf 1 januari 2019 de opvolger van Wim van Sluis die in december aan het einde van zijn vierjarige bestuurstermijn komt.

  Verder lezen ›

 • Defensie zet maximaal in op Nederlandse industrie

  Tijdens het NIDV symposium in Rotterdam hebben minister Bijleveld (Defensie) en staatssecretaris Keijzer (EZK) de nieuwe Defensie Industrie Strategie onthuld. Het kabinet kies ervoor de defensie-industrie te beschermen en de specialistisch militair-technologische kennis en techniek voor Nederland te behouden.

  Verder lezen ›

 • Nieuw Combat Support Ship heet Zr. Ms. Den Helder

  In het grootste golfbassin van MARIN in Wageningen is op 9 november het nieuwe Combat Support Ship voor de Koninklijke Marine onthuld. Staatssecretarissen Mona Keijzer (EZK) en Barbara Visser (Defensie) gaven het startsein voor de eerste test van het model. Ook de naam van het schip werd onthuld: Zr. Ms. Den Helder.

  Verder lezen ›

 • Franse marinebouwer betreedt Nederlandse markt

  Naval Group betreedt de Nederlandse markt. De Franse marinebouwer heeft sinds kort een dochteronderneming in Den Haag. Naval gaat samenwerken in een consortium met Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen om mee te dingen naar het nieuwbouwprogramma van onderzeeboten in de Walrusklasse.

  Verder lezen ›

 • Barbara Visser en Mona Keijzer onthullen combat support ship

  Het combat support ship, het nieuwste schip van de Koninklijke Marine, vaart vrijdag 9 november in virtual reality de haven van Den Helder binnen. Dit gebeurt tijdens een simulatie in het golfbassin van Marin in Wageningen. Staatssecretaris Barbara Visser (Defensie) en haar collega Mona Keijzer (EZK) onthullen het model van het nieuwe marineschip.

  Verder lezen ›

 • Marinebouwsector kijkt reikhalzend uit naar nieuwe orders

  Na jaren van bezuinigingen gaat er met de Defensienota van begin dit jaar weer meer geld naar Defensie. De Nederlandse marinebouwsector is uitstekend gekwalificeerd en staat te trappelen om nieuwe overheidsopdrachten uit te voeren. “De vlag hangt er beter bij dan in 2017, maar het blijft dun”, zegt Maarten Lutje Schipholt, Business Development Manager Marine bij belangenorganisatie NIDV.

  Verder lezen ›

 • Joint venture Naval en Fincantieri is nog geen 'maritieme Airbus'

  Het is een publiek geheim dat het Franse Naval Group en het Italiaanse Fincantieri graag een fusie zouden aangaan om een 'maritieme Airbus' te vormen. Uit de deze week gepubliceerde plannen voor een 50/50 joint venture van beide scheepsbouwers blijkt dat het eerder om een 'minimum alliantie' gaat.

  Verder lezen ›

 • Damen Shipyards en Saab Kockums bekrachtigen samenwerking

  Tijdens de Euronaval beurs in Parijs hebben Damen Shipyards Group en Saab een intensieve samenwerking aangekondigd. Een eerste gezamenlijk project is de ontwikkeling van een nieuwe expeditionaire onderzeeboot ter vervanging van de bestaande Walrus-klasse.  

  Verder lezen ›

 • Volwaardige partners

  De vloot van de Koninklijke Marine bestaat uit technologisch geavanceerde schepen, die zijn ontwikkeld in samenwerking met onze kennisinstituten, de Nederlandse marinebouw en het ministerie van Defensie – de zogenoemde 'Gouden Driehoek'.

  Verder lezen ›

 • Commandeur Huub Hulsker op zijn plek bij NLMARFOR

  Sinds 2005 vormt Netherlands Maritime Force, kortweg NLMARFOR, een zelfstandige eenheid binnen de Koninklijke Marine. Operationele commandotaken en logistieke ondersteuning bij maritieme en amfibische oefeningen zijn de kerntaken. Commandeur Huub Hulsker is sinds mei 2017 commandant van NLMARFOR en hoopt dat nog ‘heel lang’ te blijven. Momenteel neemt hij deel aan de grote NAVO-oefening Trident Juncture voor de kust van Noorwegen.

  Verder lezen ›

 • Deel deze pagina
  Betabanen

  Partners Maritiem Nederland