Marine

©

Koninklijke Marine

13.000 banen
Bron van nieuwe technologie & Innovatie
Steeds meer taken laag in het geweldsspectrum
Website: Koninklijke Marine

Met de ingebruikname van de vier OPV's  (Ocean Going Patrol Vessel's) richt de Koninklijke marine zich meer en meer op taken lager in het geweldspectrum, zoals anti-drugs operaties en piraterijbestrijding. Nieuwe marineschepen zijn doorgaans een bron van nieuwe technologie en innovatie, waar het hele maritieme cluster uiteindelijk van meeprofiteert. Inmiddels is de Marine aan het nadenken over nieuw te bouwen onderzeeboten, en aan het inventariseren of de kennis en kunde voor de bouw ervan nog in Nederland aanwezig is.

 

 • Marine vangt 900 kilo cocaïne na spectaculaire achtervolging

  Patrouilleschip Zr. Ms. Friesland heeft ten noorden van Aruba een bootje met 900 kilo cocaïne onderschept. Dat gebeurde na een zeven uur durende achtervolging in de nacht van 20 september. In het belang van het onderzoek maakte Defensie de drugsvangst pas op 2 oktober bekend

  Verder lezen ›

 • Rapport EZ steunt ambities Nederlandse marinebouw

  Na jaren van weinig overheidsorders willen Nederlandse marinebouwers niets liever dan aan de slag gaan met de vervanging van onderzeeboten, fregatten, mijnenjagers en de bouw van het Combat Support Ship. Een zelfscheppende marinebouw, die in staat is innovatieve complexe marinesystemen te ontwikkelen en te produceren, is volgens een recent onderzoeksrapport van strategisch belang.

  Verder lezen ›

 • Koninklijk vliegdekschip

  De HMS Queen Elizabeth is de eerste van twee nieuwe vliegdekschepen van de Britse Royal Navy.

  Verder lezen ›

 • 3d printen op volle zee

  Het 3d printen van objecten beleeft een snelle opmars. Niet alleen aan de wal, maar ook op zee wordt inmiddels volop geprint. De Directie Materiële Instandhouding (DMI) van de Koninklijke Marine is hier bijvoorbeeld mee bezig. De eerste testen op volle zee op het amfibisch transportschip Zr. Ms. Rotterdam verliepen succesvol en inmiddels staat ook op het kleinere Zr. Ms. Friesland een 3d printer.

  Verder lezen ›

 • Jeugd in hoofdrol tijdens Johan de Witt Conferentie 2018

  Tijdens de Johan de Witt conferentie 2018 geven young professionals hun visie over modern maritiem leiderschap, innovatie en de positie van de zeemacht in de Nederlandse maatschappij. De conferentie, die op 6 september in Rotterdam wordt gehouden, heeft als thema: 'De jeugd bepaalt de koers'. 

  Verder lezen ›

 • Rijk en gemeente ontwikkelen marineterrein Amsterdam

  Het ministerie van Defensie, de gemeente Amsterdam en het Rijksvastgoedbedrijf gaan samen met de Rijksbouwmeester het Marine Etablissement Amsterdam (MEA) ontwikkelen. Er komt onder meer een helikopterlandingsplaats.

  Verder lezen ›

 • Damen en Saab in race voor order Braziliaanse korvetten

  Damen Schelde Naval Shipbuilding en Saab werken samen met het oog op de tender voor de bouw van vier Braziliaanse korvetten van de Tamandaré klasse.

  Verder lezen ›

 • Meerderheid voor wetsvoorstel bescherming koopvaardij

  Er tekent zich een meerderheid af in de Tweede Kamer nu de ChristenUnie akkoord is gegaan met het wetsvoorstel ter bescherming koopvaardij. 

  Verder lezen ›

 • Grote drugsvangst in Caraibisch gebied

  Marineschip Zr. Ms. Van Speijk heeft op Oudejaarsdag 1.600 kilo cocaïne onderschept. De drugs waren verstopt op een Tanzaniaans gevlagd koopvaardijschip dat onderweg was naar de Dominicaanse Republiek.

  Verder lezen ›

 • Zr. Ms. Van Speijk biedt ondersteuning in Caribisch gebied

  Marinefregat Zr. Ms. Van Speijk is zondagmiddag vertrokken uit Den Helder naar het Caribisch gebied. Het fregat lost de Zr. Ms. Zeeland af als stationsschip. Het schip wordt ingezet voor drugsbestrijding en kustwachttaken. 

  Verder lezen ›

 • Deel deze pagina
  Betabanen

  Partners Maritiem Nederland