Maersk
De 'Maersk Mc-Kinney Moller' in de haven van Rotterdam tijdens haar eerste reis.

©

De Maersk Group is een van de grootste scheepvaartbedrijven in de wereld. Het is een wereldwijd, in 130 landen opererend conglomeraat met bijna 90.000 medewerkers.

Naast de scheepvaart is Maersk ook actief in de logistiek en in de olie- en gasindustrie. Het bedrijf is het meest bekend van de containerschepen van Maersk Line, dat momenteel met de 'Maersk Mc-Kinney Moller' en haar zusterschepen de grootste containerschepen (18.000 TEU) ter wereld in de vaart heeft.

 • Maersk splitst zich op in twee onderdelen

  Het Deense container- en oliebedrijf A.P. Møller-Maersk Group gaat zich opsplitsen in twee onderdelen. De containertransport en de olie-activiteiten gaan los van elkaar verder.

  Verder lezen ›

 • APMT borduurt voort op high tech uit Singapore

  De APM Terminal op de Maasvlakte is een doorontwikkeling van beproefde technologie uit Singapore.

  Verder lezen ›

 • Triple-E's van de troon gestoten

  De wedloop om de grootste containerschepen blijft rustig doorgaan. HHI doopte onlangs de eerste uit een serie van vijf 19.000 TEU containerschepen.

  Verder lezen ›

 • Maersk Line: ‘Het huidige Suezkanaal voldoet’

  Economische groei en extra werkgelegenheid in armere gebieden in de wereld juicht de grootste containerrederij ter wereld van harte toe. Maar van hinderlijke opstoppingen voor het huidige Suezkanaal is volgens Maersk Line volstrekt geen sprake.

  Verder lezen ›

 • De droom van iedere kapitein

  De ‘Matz Maersk’ Triple-E klasse is het negende schip in een serie van twintig containerschepen van de Deense rederij Maersk Line. Met een capaciteit van 18.000 containers is de Triple-E het grootste containerschip ter wereld. Niet alleen dat is bijzonder; op de Matz Maersk zijn zowel de kapitein als de chief engineer Nederlands.

  Verder lezen ›

 • Nieuwe technologieën mogelijk breekpunt logistieke keten

  Doordat productie dicht bij huis door nieuwe technologie snel goedkoper wordt, vallen handelsstromen op lange termijn mogelijk weg. Voeg daarbij een nieuw geopolitiek speelveld, en een haven als die van Rotterdam moet er ineens heel anders uit komen te zien dan nu is voorzien.

  Verder lezen ›

 • ‘Onze VLCC’s zitten in het toppeloton’

  In Nederland weten we alles van specialistische offshore-  en baggerschepen en we zijn goed in het managen van kustvaartschepen tot 15.000 ton. We kennen maar een handjevol bedrijven die met de grootste bulkcarriers ter wereld varen en geen grote tankerrederijen. In België is dat anders.

  Verder lezen ›

 • Futuristische containerterminal krijgt vorm

  Het materieel voor APM Terminals op Maasvlakte 2 wordt nu beetje bij beetje aangevoerd, opgebouwd en getest. Innovaties zoals batterij-aangedreven Automatisch Geleide Voertuigen en onbemande kadekranen moeten de containerterminal een van de snelste, efficiëntste, veiligste en schoonste ter wereld maken.

  Verder lezen ›

 • Sociale media trekken jongeren naar maritieme sector

  Dat vraag naar en aanbod van personeel in voorkomende gevallen niet op elkaar aansluiten blijft pijnlijk duidelijk. IHC Merwede sleepte onlangs een omvangrijke order voor de bouw van zes pijpenleggers in de wacht, waarvoor tachtig extra technische medewerkers moeten worden ingehuurd. Het merendeel moet uit Zuid- en Oost-Europa komen. Gaat het om gebrek aan passend personeelsaanbod of minder doelmatige personeelswerving?

  Verder lezen ›

 • Grootste containerschip doet Rotterdam aan

  Het grootste containerschip ter wereld deed vrijdag 16 augustus Rotterdam aan. Havenbedrijf Rotterdam en het Nederlands Loodswezen bleven er nuchter onder. “Schepen van dit gewicht kennen we al, schepen met deze windvang ook. De combinatie maakt het iets spannender.”

  Verder lezen ›

 • Deel deze pagina
  Betabanen

  Partners Maritiem Nederland