Jaarcijfers

© Danny Cornelissen

 • Hogere omzet in 2015 voor Havenbedrijf Amsterdam

  Havenbedrijf Amsterdam NV heeft in 2015 een omzet behaald van 147,4 miljoen euro, een stijging van 3,5 procent ten opzichte van 2014. Het nettoresultaat over 2015 bedraagt 52,6 miljoen euro. Deze en meer kerncijfers zijn te lezen in het jaarverslag dat het gemeentelijk havenbedrijf van Amsterdam op 9 mei publiceerde.

  Verder lezen ›

 • Nettoresultaat Kottervisserij stijgt 73%

  Voor de kottervisserijsector is 2015 financieel en milieutechnisch een positief jaar. Dit komt door lage brandstofprijzen en hogere visprijzen.

  Verder lezen ›

 • Ook recordoverslag voor Groningen Seaports

  De overslag van de Groningse zeehavens steeg in 2015 met 11 procent ten opzichte van topjaar 2014 naar 11 miljoen ton. Een nieuw record. De voorlopige winstprognose ligt voor het havenbedrijf op ongeveer 2,5 miljoen euro.

  Verder lezen ›

 • Lage olieprijs zorgt voor recordoverslag Rotterdam

  De lage olieprijs zorgt volgens Allard Castelein, CEO Havenbedrijf Rotterdam, voor hoge marges bij de raffinaderijen, zodat ze veel ruwe olie laten aanvoeren om te raffineren.

  Verder lezen ›

 • Overslag Amsterdam 2015 licht gedaald

  Voor het eerst in jaren daalt de overslag in de havens aan het Noordzeekanaal. In 2015 werd 1 procent minder goederen overgeslagen dan in 2014. De gronduitgifte steeg.

  Verder lezen ›

 • Mooie eerste week voor supertankers Rotterdam

  In 2015 bereikte de stookolie-overslag via supertankers een record in Rotterdam en in de eerste week van 2016 vertrokken al twee supertankers met stookolie richting Singapore.

  Verder lezen ›

 • Minder zeecruiseschepen naar Amsterdam

  Het aantal riviercruiseschepen in Amsterdam blijft onverminderd stijgen maar er zullen in 2016 minder zeecruiseschepen de hoofdstad en IJmuiden bezoeken.

  Verder lezen ›

 • Volle containerterminals remmen groei Rotterdam

  De Rotterdamse haven sloeg in de eerste helft van 2015 ruim 236 miljoen ton goederen over, een stijging van 6,8 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Overvolle bestaande containerterminals en twee grote terminals op Maasvlakte 2 die nog niet volledig operationeel zijn temperden de stevige groei.

  Verder lezen ›

 • Amsterdamse haven positief over toekomst

  Stijgende inkomsten uit gronduitgifte, een groeiende markt voor riviercruiseschepen en stabiele inkomsten uit havengelden stemmen havenbedrijf Amsterdam positief over de toekomst.

  Verder lezen ›

 • Recordwinst voor Boskalis

  De lage olieprijs lijkt voor Boskalis, dat zich met overnames van Fairmount en Dockwise steeds meer richt op de offshore, vooralsnog geen effect te hebben op het bedrijfsresultaat.

  Verder lezen ›

 • Partners Maritiem Nederland