Koninklijke IHC
De bouw van de VOX Máxima van Van Oord bij IHC in Kinderdijk

© IHC Merwede

Koninklijke IHC richt zich op de voortdurende ontwikkeling van haar ontwerp- en bouwactiviteiten voor de gespecialiseerde maritieme sector. Met haar decennialange ervaring is IHC wereldmarktleider als leverancier van efficiënte schepen en equipment voor bagger- en natte mijnbouwactiviteiten. De onderneming wordt tevens erkend als een betrouwbare leverancier van innovatieve schepen en materieel voor de offshore markt.

Koninklijke IHC heeft brede expertise in huis op het gebied van het ontwerp en de bouw van geïntegreerde standaard en custom-built schepen, geavanceerd equipment en de daarbij behorend  life cycle support. Deze geïntegreerde, systematische aanpak heeft geleid tot optimaal functionerende producten en langdurige partnerships. Tot de brede klantenkring van de onderneming behoren baggerbedrijven, olie- en gasconcerns, offshore contractors en overheden.

IHC heeft meer dan 3.000 werknemers op verschillende locaties in Nederland, Brazilië, China, Frankrijk, India, Kroatië, Maleisië, het Midden-Oosten, Nigeria, Singapore, Slowakije, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Zuid-Afrika.

Dankzij voortdurende investeringen in R&D blijft technologische innovatie voor de onderneming de solide basis vormen. Op deze manier draagt IHC Merwede tevens bij aan een duurzaam milieu.

 • Royal IHC laat eerste Beagle 8 sleephopperzuiger te water

  Op 31 maart ging de gestandaardiseerde sleephopperzuiger ‘Shante Sagar 17’ te water bij de scheepswerf van IHC in Krimpen aan den IJssel.

  Verder lezen ›

 • IHC laat LNG-aangedreven sleephopperzuiger te water

  Op zaterdag 14 januari is bij de scheepswerf van Royal IHC in Krimpen aan den IJssel DEME’s 7.950 m³ dual-fuel sleephopperzuiger ‘Scheldt River’ te water gelaten.

  Verder lezen ›

 • Royal IHC bouwt sleephopperzuiger in Uruguay

  Royal IHC heeft een contract getekend voor het ontwerp, de bouw en levering van een 4.200 m3 sleephopperzuiger voor Administración Nacional de Puertos (ANP) in Montevideo, Uruguay.

  Verder lezen ›

 • Snijkopzuigers IHC voor Bangladesh

  Royal IHC levert DBL Dredging in Bangladesh twee snijkopzuigers met bijbehorende werkschepen. DBL Dredging is de nieuwe baggerdivisie van DBL Group in het dichtbevolkte Aziatische land aan de Golf van Bengalen.

  Verder lezen ›

 • Samenwerking IHC en jachtontwerper Mulder

  Tijdens de ONS beurs in Stavanger heeft Royal IHC een nieuwe ontwerpfilosofie voor zijn offshore schepen geïntroduceerd. Het nieuwe ‘signature design’ is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met jachtontwerper Mulder.

  Verder lezen ›

 • IHC levert grote Chinese sleephopperzuiger op

  Na een bouwperiode van negentien maanden is sleephopperzuiger ‘Jun Yang 1’ op 15 augustus tijdig opgeleverd aan CCCC Guangzhou Dredging Company (GDC). Na een ceremonie vertrok het schip naar Guangzhou China.

  Verder lezen ›

 • Uniek ballastwatersysteem voor kraanschip Scaldis

  Wärtsilä levert een compact ballastwater managementsysteem voor kraanschip 'Rambiz 4000' van het Belgische Scaldis.

  Verder lezen ›

 • Tewaterlating pijpenlegger IHC

  Onlangs gleed de voorlopig laatste pijpenlegger achterwaarts van de helling bij IHC. Young Maritime Representative (YMR) van stichting Nederland Maritiem Land Bart van Kessel doet verslag.

  Verder lezen ›

 • Succesvolle tewaterlating Jun Yang 1 na zware week voor IHC

  Vlekkeloos gleed de 'Jun Yang 1' afgelopen zaterdagmorgen in Kinderdijk het water van de Noord in, nadat de scheepsbouwer een zware week beleefde met ontevreden vakbonden die dreigden de tewaterlating te blokkeren.

  Verder lezen ›

 • CEO IHC Bram Roelse over de koerswijziging van IHC

  Enkele dagen voordat Koninklijke IHC zijn grootschalige reorganisatie aankondigde, sprak Maritiem Nederland met Bram Roelse, de CEO van de scheepsbouwer. Het bedrijf wil bijna vijfhonderd mensen ontslaan en twee werven in Nederland sluiten. Roelse over de achtergronden van de voorgenomen koerswijziging: “Ik verwacht dat het nog drie jaar duurt voordat de grote oliemaatschappijen weer echt grootschalig gaan investeren en schepen gaan bestellen.”

  Verder lezen ›

 • Deel deze pagina
  Betabanen

  Partners Maritiem Nederland